OpiniiDetectorul de talente

Detectorul de talente

-

promovare onlinespot_img

S-a terminat Olimpiada de vară din Japonia. Am scris aici despre mulți performeri din zona sportivă.
Acum ne îndreptăm atenția către zona culturii, cea care are și ea numeroase personalități remarcabile. Fiecare dintre ele sunt un punct luminos, așa cum este și în imaginea alăturată.
Vom încerca să aducem în atenția dumneavoastră figuri pe drumul afirmării, fie că sunt la primii pași, fie că sunt deja cunoscuți de mai mult timp.
Acolo unde ei aduc puțină lumină vom încerca și noi să subliniem valoarea lor.
Unii vor să doboare recordurile mondiale și în domeniul culturii.
Pianistul orădean Thurzó Zoltán a declarat că va încerca să doboare recordul mondial al celui mai lung maraton de cântat la pian, susţinând un concert timp de cinci zile, în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, de… 130 de ore!
Thurzó Zoltán şi-a propus să intre astfel în Cartea Recordurilor cu „Cel mai lung maraton de cântat la clape/pian de către o persoană”. El vrea să depăşească recordul actual deţinut de un artist din India, Mrityunjay Sharma, care a cântat 127 de ore, 8 minute şi 38 de secunde, fără întrerupere.
Maratonul muzical se va întâmpla la Oradea, în sala festivă a Universităţii Partium, unde orădenii sau turiştii vor putea să-l vadă pe artist cum performează oricând, de-a lungul celor cinci zile.
Pianistul în vârstă de 38 de ani nu este angajat al vreunei instituţii publice, câştigându-şi existenţa exclusiv din concertele private pe care le susţine în ţară şi, mai ales, în străinătate.
Din repertoriul său de peste o mie de piese, la maratonul de Cartea Recordurilor va cânta peste 450 dintre ele, printre care şi integrala sonatelor lui Mozart, o premieră în viaţa muzicală din ţara noastră. Pe 5 decembrie, la finalul maratonului, se vor împlini 230 de ani de la moartea lui Mozart.
Cititorii acestor rânduri sunt și ei invitați să sugereze subiecte, nume care pot să fie promovate aici. Sunt oameni care aduc puțină lumină în viața cotidiană.
Așteptăm sugestiile dumneavoastră pe email la această adresă: aristotel.bunescu1@gmail.com sau pe contul de Facebook Aristo Bunescu.
Vă dorim o vară nu prea călduroasă și vești bune de pretutindeni.
Aristotel Bunescu
Foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Viața plină de emoții lângă un poet. Au venit cărțile!

Așteptăm cu mare nerăbdare venirea poștașului. A trecut vremea când el ne aducea scrisori recomandate, ori telegrame. Vederi sau...

Recorduri mondiale pentru olimpiade totale

Criza politică internă este pe cale să se rezolve, cum soluționăm însă celelalte probleme ale vieții? Spre exemplu, oamenii din...

Trei evenimente, trei protagoniști și trei concluzii la sărbătoarea Elenei Otilia

În cursul zilei de miercuri, am publicat în revista noastră online câteva rânduri dedicate sărbătorii doamnei Elena Otilia de...
promovare onlinespot_img

Istoricul Gheorghe Onișoru, premiat de Fundația Culturală „Magazin istoric”

Istoricul Gheorghe Onișoru a obținut premiul „Florin Constantiniu” al Fundației Culturale „Magazin istoric” pentru volumul „Stalin și poporul rus…...

Președintele FIDE, Arkadi Dvorkovici, se pronunță împotriva războiului din Ucraina

Revista americană „Mother Jones”, de șapte ori câștigătoare a premiului „Magazine of the Year” de la Societatea Americană a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi