OpiniiDetalii despre apropiata Olimpiadă din China

Detalii despre apropiata Olimpiadă din China

-

promovare onlinespot_img

Subiectele politice și medicale domnină actualitatea internă. Dar, tot între preocupările din aceste zile sunt și pregătirile pentru viitoarea Olimpiadă de iarnă din China.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a participat luni, 4 octombrie, la o întâlnire online în care Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, împreună cu Juan Antonio Samaranch, președintele Comisiei de Coordonare a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing, au discutat despre participarea delegațiilor la competiția de peste patru luni.

La discuții au participat din partea COSR: Florin Mișcă – Șef de Misiune Beijing 2022, Dragoș Tătăru – Director Departament Sport, Cristian Butariu – Director Departament Relații Internaționale și Comunicare și Liliana Dorneanu – Expert Sportiv Departamentul Sport.

Temele principale discutate în timpul întâlnirii au vizat condițiile legate de participarea sportivilor și oficialilor la întrecerile din China. Cele mai multe întrebări au fost legate de transport, măsurile sanitare și politica de vaccinare.

Thomas Bach a informat Comitetele Olimpice Naționale (NOC) despre măsurile discutate în cadrul ultimei ședinte a Comitetului Executiv al CIO. Acesta le-a prezentat celor care au participat la discuțiile online principile propuse de Comitetul de Organizare Beijing 2022.

Aceste principii se bazează pe consultări extinse cu experți internaționali și autoritățile chineze, precum și pe experiența părților interesate olimpice.

Toți sportivii și participanții la Jocuri care sunt complet vaccinați vor intra în sistemul de gestionare a circuitului închis la sosire. Participanții la Jocuri care nu sunt complet vaccinați vor trebui să facă o carantină de 21 de zile la sosirea la Beijing.

Se va avea în vedere cazul sportivilor care pot oferi o scutire medicală justificată.

Toate vaccinurile recunoscute de OMS sau de organizațiile internaționale conexe sau aprobate oficial de țările sau regiunile în cauză vor fi acceptate.

Toți participanții la Jocuri, naționali și internaționali, și forța de muncă din sistemul de management în buclă închisă, vor fi supuși testării zilnice.

Începând cu 23 ianuarie 2022 și până la sfârșitul întrecerii, va fi implementat un sistem de management în bulă închisă pentru a asigura livrarea în siguranță a Jocurilor. Acest sistem de gestionare în bulă închisă va acoperi toate domeniile legate de Jocuri, inclusiv sosirea și plecarea, transportul, cazarea, catering, competiții și ceremoniile de deschidere și închidere. În cadrul buclei închise, participanților li se va permite să se deplaseze numai între locurile legate de Jocuri pentru antrenamente, competiții și muncă. Va fi pus în aplicare un sistem dedicat de transport al Jocurilor

Beijing 2022 va ajuta acele părți interesate care nu sunt în măsură să își rezerve independent zborurile înainte de Jocuri sau în timpul Jocurilor.

Pe lângă sportivi și unii oficiali ai delegației care însoțesc sportivi care locuiesc în sate, toți participanții care călătoresc la Beijing vor locui în hotelurile contractate de la Beijing 2022, care vor respecta contramăsurile pandemice pentru Jocuri.

Juan Antonio Samaranch a vorbit în cadrul întâlnirii despre prezența spectatorilor la Jocuri.

Biletele vor fi vândute exclusiv spectatorilor care locuiesc pe teritoriul continental al Chinei, care îndeplinesc cerințele contramăsurilor sanitare.

Temperatura se răcește, iremediabil vine iarna și atunci vom avea chiar Olimpiada in primele pagini ala actualității internaționale.

Aristotel Bunescu

Foto -Thomas Bach într-o imagine COSR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Anand câștigă și fără rocadă

Un maestru din perioada clasică a șahului recomanda ca atunci când nu ai ceva mai bun de făcut pe...

Eminescu – România – Cultură

Trei cuvinte rostite des la mijlocul fiecărui ianuarie. Mâine, 15 ianuarie, se împlinesc 171 de ani de la nașterea lui...

Dreptul la replică

Printr-o circumstanță asupra căreia nu este locul aici să insistăm, redacția noastră a intrat în posesia unei copii a...
promovare onlinespot_img

A fost Hitler integru?

Am auzit recent teoria interesantă potrivit căreia Hitler, chiar dacă nu a fost un om moral, a fost o...

Un fenomen îngrijorător: Secarea temporară a râurilor

În drumul lor spre mări și oceane, apele curgătoare de suprafață transportă sedimente, material organic și nutrienți. Ele reprezintă...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi