OpiniiDespre un coleg și prestigioasa Editură ,,Vivaldi”

Despre un coleg și prestigioasa Editură ,,Vivaldi”

-

promovare onlinespot_img

Mai multe canale de presă au scris despre dispariția, la vârsta de 74 de ani, a celui care a fost gazetarul Horia Alexandrescu.
Am fost și eu coleg cu el mai multe decenii.
Am avut fiecare dintre noi care urmărim noutățile actualității din România, ori de peste hotare, să citim știri, ori amintiri despre jurnalistul de sport. Dar, dincolo de sport, el a atins și alte domenii. A scris mult despre domeniul politic.
Un capitol aparte îl reprezintă contribuția sa la dezvoltarea presei postdecembriste. Astfel, a inițiat și a condus mai multe publicații care au apărut cotidian, apoi săptămânal.
În rândurile, de față vreau să rememorez câteva secvențe din colaborarea foarte bună dintre Horia Alexandrescu și Casa editorială ,,Vivaldi”, condusă profesionist de doamnele Rodica Sava și Sanda Popa.


,,Cronici de tranziție” este titlul volumului publicat aici în anul 2001. El cuprinde totalitatea articolelor de fond din cotidianul ,,Cronica Română” din perioada 19993 – 1997. Nicolae Manolescu scrie în prefață: ,,Horia Alexandrescu se numără printre puținii făcători adevărați de gazete de astăzi”.
Alte cărți semnate la ,,Vivaldi” sunt: ,,Țara lui Jhonny” ce cuprinde mai multe interviuri cu muzicianul Johnny Răducanu, apoi cu personalități din lumea sportului ,,Gruia, mister handbal”, ,,Vlase, magnificul 7” , despre tehnicianul Oprea Vlase, ,,Olimpiadele lui Zappa”, ,,Antrenorul de aur – prof.Constantin Pilică Popescu”, ,,Centenarul olimpismului românesc”, volum ce a avut o lansare cu fast, la Ateneul Român, apoi ,,Athos. Călător la Sfântul Munte”, un volum însoțit de un elegant album la lansarea cărora a vorbit și maestrul Ion Cristoiu.
Deci, dincolo de gazetărie, dincolo de contribuția clară la afirmarea presei postdecembriste, Horia Alexandrescu a fost și un autor de cărți interesante.
Deoarece a venit vorba despre această editură, mai vreau să subliniez ceva. Valoarea sa deosebită.
De ani de zile urmăresc aparițiile care sunt anunțate de casa editorială cu nume frumos de muzician celebru.
Șirul cărților ce poartă pecetea de aur – Vivaldi – este lung. Sunt volume apărute în limba română, ori traduceri realizate de nume consacrate în domeniu. Interesant este că la noi în casă două persoane cumpără masiv de la Vivaldi. În afară de mine, mai este una dintre fetele mele, cea care a studiat limba turcă. Asta, deoarece la Vivaldi apar multe traduceri de calitate din limba turcă. Dar nu numai. Este o casă editorială pe care o recomandăm mereu cu multă căldură. Crescândă!
Aristotel Bunescu
Foto – Libertatea

 

 

 

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Mica Romă (12): Vasile Aaron, „Patima și moartea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos”

Vasile Aaron a trăit puțin - abia a depășit patruzeci de ani - dar scrierile lui au avut un...

Mare surpriză în debutul Olimpiadei. Campioanele mondiale au fost zdrobite

Deși mai este până la festivitatea de deschidere a Olimpiadei de vară din Japonia, competițiile au început de miercuri....

Detașarea

Lista pe care am făcut-o la finalul anului trecut cu cărți de memorialistică despre perioada comunistă se îmbogățește cu...
promovare onlinespot_img

Olimpiada văzută prin ochii copiilor

La subiectul de azi, 9 noiembrie 2021, vă rog să îmi dați voie să fiu puțin emoționat. Motivul?  Timp...

Top 10 personaje în 2020

Avem, cupă cum se vede, un număr de 10 cupe. Care sunt personalitățile anului ce le vor primi? Iată...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi