CulturăDelia Vicaș, un artist valoros, vă invită la sărbătoarea...

Delia Vicaș, un artist valoros, vă invită la sărbătoarea culorilor

-

promovare onlinespot_img

16 noiembrie 2021, în zori. La Radio România Actualități se anunță că în marile orașe au început operațiile de montare a luminilor pentru sărbătorile de la finalul lunii decembrie.
Brusc, am revăzut cu ochii minții atmosfera strălucitoare care învăluie marile bulevarde la fiecare final de an.
Acum, însă doresc să vă fac o invitație la un alt gen de sărbătoare. Este vorba de marele spectacol al culorilor, domeniu unde excelează un artist de valoare incontestabilă. Numele său este Delia Vicaș.

 

– Vă rugăm să vă prezentați pentru început.
-Sunt un pictor amator…din 2008 de când am terminat Școala populară de Arta secția Pictură, Zalău județul Sălaj…amator deoarece cred că mai am de învățat..de lucrat..de pictat..de desenat..încă nu îndrăznesc să spun că am trecut de amator deși sunt Membru al Asociației Artiștilor plastici din Mureș din 2020, unde am avut expoziții colective….deși în 2021 am participat la Cluj –Napoca la expoziția națională „Primăvara cu parfum de femeie” -martie 2021, la expoziția națională „Summer Vibes ” din iunie 2021 tot la Cluj și în aceeași perioadă la o expoziție în Vidin, Bulgaria, cu ajutorul și prin selecția ClujArt, Am mai participat la mai multe expoziții colective cu Centrul Noro și Plai Transilvan, asociații din care fac parte ca voluntar de câțiva ani.
-Pentru ce pictura și nu muzica?

– Nu am voce…e un dar minunat muzica. Cu un singur vers sau acord poți schimba starea de spirit într-o secundă..recunosc, am fler la hituri, le simt, intuiesc o melodie bună …dar nu am voce.
-Care sunt temele preferate?
-Am început cu pictura decorativă …seria mandale pe hârtie.

 

Apoi, pictura cu acrilice pe pânză , apoi am pictat multe clădiri, sate, aceasta e tema mea preferată, satul românesc în care pot integra motive populare românești prelucrate.

 

Am si o serie de portrete grafică colorată tehnică mixtă.

Am perioade de serii..mandale, flori, sate, clădiri, portrete, desen forme geometrice,…înainte de a picta o serie fac mai multe studii grafică colorată tehnică mixtă pe hârtie si apoi mă hotărăsc cum va fi tabloul…
– Preferați lucrările de dimensiuni mai mari, mai mici?
-Îmi place formatul canvas 50/40 cm…deoarece deși e mic…pictez cam o săptămână pe un tablou…la cele care sunt în tehnica pointlism, dar orice lucrare, pictura de – a mea are multe detalii și motive decorative
Dar acum mai nou îmi place formatul canvas 40/60 cm
-Unde vă vedeți peste 10 ani?
-Nu mă gândesc la perioade așa mari..nu prevedeam nici așa o catastrofă de pandemie, nici interviul cu dvs…Le iau toate pe rând…cel mult țintesc obiective pe o lună, ….cel mult anual…..dar ceea ce urmăresc este să nu treacă o zi fără să fac ceva important pentru mine…un desen…o pictură…ceva.

-La final, vă rugăm să transmiteți câteva cuvinte oamenilor care vă urmăresc în spațiul virtual și au remarcat picturile semnate de dvs.
-Acești oameni sunt foarte importanți pentru un artist ….un like sau o inimă te face să continui să pictezi…ai un dar…ai de spus ceva, de arătat ceva. Există frumusețe în lume ….dar și cei critici sunt necesari „îți taie din nas” și te fac să gândești dacă ești sau nu ești bun în ceea ce faci….dar likeurile și inimioarele îți dau aripi pentru viitor.
-Mulțumim frumos. Drum bun în acest zbor! Este un zbor care vă va duce sigur, la notorietate, la momentul în care un număr din ce în ce mai mare de oameni se vor bucura de sărbătoarea culorilor.

Să mai vedem și alte lucrări foarte frumoase, felicitări din inimă!

 

 

Pictorița ne spune că a făcut câteva coperți de cărți pentru o prietena, poetă Angela Maxim.

Ziariștii au observat evident un asemenea mare talent. Ca să rimeze!

 

După cum se vede și noi am observat, iar descoperirea a fost prezentată în acest articol.

Vă dorim un zbor lin, multă sănătate dumneavoastră, tuturor celor dragi. Semnează, un admirator,

Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Foto – Delia Vicaș

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Superbet Classic 2022

La București este în plină desfășurare turneul de șah clasic Superbet 2022, parte a seriei Grand Chess Tour de...

Avanpremieră la Festivalul Chess Corporate Pallas Athena

Avanpremieră la Festivalul de Șah Corporate Pallas Athena Simultan de șah susținut de Marele Maestru Internațional Mihail Marin,  la 17...

CEL MAI MARE CADOU- ETERNITATEA

Am intrat, de câteva zile, în ceea ce ne place să numim, Luna Cadourilor, ca în fiecare decembrie. Pe...
promovare onlinespot_img

Speranțe mari după înfrângere

Dacă ieri am formulat o invitație la dans, astăzi vă invit să faceți puțină mișcare în alt ritm. Este...

Săptămâna în șah: 18 – 24 ianuarie. Lubomir Kavalek, secundantul lui Fischer, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani

Lubomir Kavalek, un jucător emblematic ai anilor '60 - '70, a încetat din viață la 18 ianuarie, la locuința...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi