ȘahDiagrama săptămâniiDecizia FIDE: sanctiuni în lumea șahului pentru Rusia și...

Decizia FIDE: sanctiuni în lumea șahului pentru Rusia și Belarus 

-

promovare onlinespot_img

Organismul mondial de conducere al șahului, FIDE, a anunțat că a decis să interzică Rusiei și Belarusului să organizeze orice eveniment mondial de șah după atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Potrivit președintelui FIDE, Arkady Dvorkovich, misiunea principală a Consiliului FIDE este de a păstra unitatea FIDE, respectând totodată drepturile fundamentale ale omului consacrate în Carta FIDE.

„FIDE își exprimă îngrijorarea gravă cu privire la acțiunea militară începută de Rusia în Ucraina. FIDE este unită împotriva războaielor și condamnă orice utilizare a mijloacelor militare pentru rezolvarea conflictelor politice. FIDE va lua toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea jucătorilor de șah și a altor membri ai comunității de șah. Nu vor avea loc competiții și evenimente oficiale de șah FIDE în Rusia și Belarus.”, declarație dată de oficialii organizatiei.

FIDE a luat următoarele decizii cheie:

– Rusia și Belarus nu pot găzdui turnee și evenimente oficiale de șah FIDE.

– Jucătorilor ruși și bieloruși nu le este permis să afișeze steaguri naționale la evenimentele clasificate FIDE, iar imnul național nu va fi interpretat.

– FIDE va rezilia toate acordurile de sponsorizare cu companii sancționate și/sau controlate de stat din Rusia sau Belarus.

FIDE condamnă orice declarație publică făcută de membrii comunității de șah în sprijinul acțiunilor militare nejustificate. Acesta a anunțat că doi mari maeștri ruși, Serghei Karjakin și Serghei Shipov, se vor confrunta cu Comisia de etică și disciplină, după ce au postat comentarii controversate online.

Având în vedere că organizația este finanțată în mare parte de către donatori și sponsori corporativi ruși, această decizie nu a fost ușor de luat.

Consiliul FIDE a mai sugerat că, indiferent de organizarea Olimpiadei de șah 2022, FIDE va organiza Congresul anual FIDE în perioada 27 iulie – 2 august, odată cu data alegerilor de pe 1 august. Congresul FIDE ar trebui combinat cu Olimpiada de șah 2022. Vor avea loc consultări cu potențialii organizatori ai Olimpiadei de șah din 2022, iar datele Congresului FIDE pot fi ajustate dacă nu va avea ca rezultat o întârziere semnificativă a alegerilor. Consiliul FIDE confirmă că alegerile continentale se vor desfășura în conformitate cu prevederile constituționale ale acestora. 

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Campioni în promovarea picturii

Boierițe și boieri dumneavoastră, Orice domeniu de preocupare are fruntașii săi. Ori dacă dorim a scrie într-un alt limbaj, campionii...

,,Călătorul”, o nouă carte semnată de Dan Dumitru Iacob

,,Împărtășesc cu voi bucuria apariției unei noi cărți, Călătorul, la editura Eikon din București, o sinteză a temelor care...

Aurel Predescu – o viață dedicată mișcării olimpice

Ca în fiecare domeniu și olimpismul este guvernat de știri care ne bucură, dar și informații care ne întristează. Acest...
promovare onlinespot_img

Lectura neecranizabilă 

Uneori am impresia că o carte se poate citi într-un singur fel: febril. Nu cred în lectura așezată, însoțită...

Carlsen – în continuare lipsit de motivație

Magnus Carlsen spune că încă „nu este 100% sigur” că va renunța la titlu, dar că este puțin probabil...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi