ȘahDavid Gavrilescu a adus 5 puncte echipei europene

David Gavrilescu a adus 5 puncte echipei europene

-

promovare onlinespot_img

București, 11 octombrie, 2020

Noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 octombrie, 2020, a trecut greu pentru amatorii de șah din țara noastră și mai ales pentru fanii numeroși ai jucătorului de șah David Gavrilescu. Nu mai spun de familia sa.
Asta pentru că David a participat la o competiție inedită, între patru echipe continentale. David a fost singurul șahist din țara noastră prezent la acest turneu și el a evoluat, cu succes, la masa numărul doi din echipa continentului Europa.

Suntem în măsură să vă oferim și datele concrete.

Jucătorul român de șah David Gavrilescu, Ducu pentru prieteni, a obținut performanța de a aduce, sâmbătă, 5 puncte, din 6 runde, echipei europene,

Șahistul din țara noastră a fost selecționat în echipa Europei de juniori pentru Turneul Intercontinental organizat sub egida Global Chess Festival.

Competiția dintre continente a reunit la start patru echipe care reprezintă fiecare Europa, Asia, Africa și America
David Gavrilescu, reprezentatul țării noastre, a jucat la masa numărul 2 a echipei europene.
La prima masă a europenilor a evoluat șahistul Casper Schopoen „Ţările de Jos” (Netherlands).
În total s-au disputat ieri șase runde.
Ducu Gavrilescu și-a demonstrat din nou clasa și a obținut 5 victorii din 6 partide.
Astfel, șahistul român a obținut câte două victorii în fața jucătorilor Samuel Mwale (Africa) și GHM Thilakarathne (Asia), precum și o victorie la Sean Yearwood (America). Ducu a pierdut o singură partidă în fața șahistului care a reprezentat continentul american, chiar în prima rundă.

Turneul, aflat la prima ediție, a fost câștigat de echipa asiatică. Ea a totalizat, după 6 runde, 11 puncte. Iată și locurile următoare: pe 2 Europa cu 9 puncte, pe 3 America 4 puncte și pe locul 4 Africa 0 puncte.

X
Ce putem comenta la această oră matinală ? Este abia ora 7, 15 în România.
În primul rând, Ducu Gavrilescu a reprezentat bine atât tricolorul, dar echipa bătrânului continent, cum este numit continentul Europa.
În al doilea rând, Ducu a obținut două victorii clare în fața jucătorului asiatic, o performanță dacă o privim prin prisma faptului că asiaticii s-au impus în acest inedit turneu.
În al treilea rând, trebuie să remarcăm moralul foarte bun al jucătorului român. În prima rundă, Ducu a pierdut în fața șahistului Sean Yearwood (America). Dar, pregătirea sa psihică foarte bună, de care se ocupă în mod special familia sa, dar și antrenorul, a dat roadele atât de mult așteptate de suporterii șahului de pe teritoriul României. După acest prim eșec, Ducu s-a ambiționat foarte puternic și nu a lăsat nicio șansă adversarilor săi din următoarele cinci runde. Indiferent că ei reprezentau o formație favorită ca Asia, o echipă eterogenă ca America unde juca iar omul care l-a învins in debutul competiției, ori gruparea africană care a venit la această competiție să învețe și să își acumuleze o experiență cât mai mare de concurs. Experiență ce poate să fie utilă în confruntările viitoare.
Felicitări lui Ducu, familiei Gavrilescu, tuturor oamenilor cu care șahistul nostru s-a pregătit de-a lungul timpului, ori se antrenează acum.
Îl vom urmări, cu interes nedisimulat pe Ducu și la competițiile viitoare!
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Traduceri restante

Pe 7 mai, acum 310 ani, se năștea la Edinburgh „cel mai mare filosof de limbă engleză”, cum i...

Oul albastru

Am intrat de câteva ore în noul an. Unii sunt încă în lumea viselor, dar eu prefer să notez...

Împăcarea cu trecutul

Două lucruri m-au impresionat la cartea Roxanei Dascălu. Mi-a amintit cu pregnanță cât de marcat de mineriade a fost...
promovare onlinespot_img

Foamea de șah

N-ar fi știut să spună exact când a fost deportat. Dar dacă cineva s-ar fi priceput cum să-l ia,...

INVITAȚIE LA PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

MOTTO: ,,Muzică, tu ești tovarășul meu de zi și de noapte, la durere și la fericire. Tu ești apă...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi