ȘahDavid Gavrilescu a adus 5 puncte echipei europene

David Gavrilescu a adus 5 puncte echipei europene

-

promovare onlinespot_img

București, 11 octombrie, 2020

Noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 octombrie, 2020, a trecut greu pentru amatorii de șah din țara noastră și mai ales pentru fanii numeroși ai jucătorului de șah David Gavrilescu. Nu mai spun de familia sa.
Asta pentru că David a participat la o competiție inedită, între patru echipe continentale. David a fost singurul șahist din țara noastră prezent la acest turneu și el a evoluat, cu succes, la masa numărul doi din echipa continentului Europa.

Suntem în măsură să vă oferim și datele concrete.

Jucătorul român de șah David Gavrilescu, Ducu pentru prieteni, a obținut performanța de a aduce, sâmbătă, 5 puncte, din 6 runde, echipei europene,

Șahistul din țara noastră a fost selecționat în echipa Europei de juniori pentru Turneul Intercontinental organizat sub egida Global Chess Festival.

Competiția dintre continente a reunit la start patru echipe care reprezintă fiecare Europa, Asia, Africa și America
David Gavrilescu, reprezentatul țării noastre, a jucat la masa numărul 2 a echipei europene.
La prima masă a europenilor a evoluat șahistul Casper Schopoen „Ţările de Jos” (Netherlands).
În total s-au disputat ieri șase runde.
Ducu Gavrilescu și-a demonstrat din nou clasa și a obținut 5 victorii din 6 partide.
Astfel, șahistul român a obținut câte două victorii în fața jucătorilor Samuel Mwale (Africa) și GHM Thilakarathne (Asia), precum și o victorie la Sean Yearwood (America). Ducu a pierdut o singură partidă în fața șahistului care a reprezentat continentul american, chiar în prima rundă.

Turneul, aflat la prima ediție, a fost câștigat de echipa asiatică. Ea a totalizat, după 6 runde, 11 puncte. Iată și locurile următoare: pe 2 Europa cu 9 puncte, pe 3 America 4 puncte și pe locul 4 Africa 0 puncte.

X
Ce putem comenta la această oră matinală ? Este abia ora 7, 15 în România.
În primul rând, Ducu Gavrilescu a reprezentat bine atât tricolorul, dar echipa bătrânului continent, cum este numit continentul Europa.
În al doilea rând, Ducu a obținut două victorii clare în fața jucătorului asiatic, o performanță dacă o privim prin prisma faptului că asiaticii s-au impus în acest inedit turneu.
În al treilea rând, trebuie să remarcăm moralul foarte bun al jucătorului român. În prima rundă, Ducu a pierdut în fața șahistului Sean Yearwood (America). Dar, pregătirea sa psihică foarte bună, de care se ocupă în mod special familia sa, dar și antrenorul, a dat roadele atât de mult așteptate de suporterii șahului de pe teritoriul României. După acest prim eșec, Ducu s-a ambiționat foarte puternic și nu a lăsat nicio șansă adversarilor săi din următoarele cinci runde. Indiferent că ei reprezentau o formație favorită ca Asia, o echipă eterogenă ca America unde juca iar omul care l-a învins in debutul competiției, ori gruparea africană care a venit la această competiție să învețe și să își acumuleze o experiență cât mai mare de concurs. Experiență ce poate să fie utilă în confruntările viitoare.
Felicitări lui Ducu, familiei Gavrilescu, tuturor oamenilor cu care șahistul nostru s-a pregătit de-a lungul timpului, ori se antrenează acum.
Îl vom urmări, cu interes nedisimulat pe Ducu și la competițiile viitoare!
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

INTERVIU: Virtuțile teatrului în viziunea scriitorului DAN IACOB

13 octombrie, anul de grație 2020 Scriitorul DAN IACOB, din Piatra Neamț, este interlocutorul meu de azi, tema dialogului fiind...

Școala de Șah, Școala de Viață

Aceasta postare face parte din Concursul de eseuri pe teme de sah din cadrul Festivalului de Sah Corporate Pallas...

Maxime Vachier-Lagrave, câștigătorul Superbet Clasic 2022

Șahistul francez Maxime-Vachier Lagrave a câștigat turneul de la București Superbet Chess Classic 2022, învingându-i în partidele de blitz...
promovare onlinespot_img

INVITAȚIE IREZISTIBILĂ ÎN LUMEA MUZICII

27 octombrie 2020 „Festivalului Internațional Rezonanțe Sonore Online” 2020 în perioada 1-4 decembrie 2020 După atâta pictură, după lumea afacerilor, universul...

Iranianul Alireza Firouzja, cel mai bun junior din lume la șah, ar putea juca pentru Franța

Federația Franceză de Șah a anunțat că Alireza Firouzja va primi cetățenie franceză, acesta urmând să reprezinte pe viitor...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi