CulturăCu Victor Socaciu despre Festivalul OM BUN – 30...

Cu Victor Socaciu despre Festivalul OM BUN – 30 de ediții, 30 de artiști, 30 de amintiri, 30 de speranțe

-

promovare onlinespot_img

Îl sun la telefon pe Victor Socaciu, pentru a oferii cititorilor publicației noastre online detalii despre evenimentul anului 2021, Festivalul OM BUN.
– Când are loc?
– În trei zile, 29, 30 și 31 martie. Se va desfășura online, iar pentru a vedea este necesar să cumpărăm bilet sau abonament intrând pe pagina de internet https://www.rotarientertainment.ro Un bilet costă 35 de lei, iar un abonament pentru trei zile este 90 de lei. Suntem la ediția cu numărul 30. Vor participa 30 de artiști. Subliniez faptul că timp de 25 de an, evenimentul durat de fiecare dată trei zile, iar în 5 ani au fost doar gale de muzică folk, în decembrie, la Sala Palatului. Excepție a făcut anul 2020, din motive de pandemie.
– Cum a fost începutul?
– Îmi aduc aminte, cu nostalgie, de prima ediție făcută la Teatrul Ion Creangă. Alături de consacrați, aveam un concurs pentru speranțe. S-au prezentat la preselecția care a durat două zile peste 200 de concurenți. Am păstrat 14 pentru finală cin care 3, 4 erau grupuri, restul individual. A fost o ediție excepțională. Mediatizarea a fost foarte simplă. Am pus o pagină albă format A 4 pe ușa sălii, iar Andrei Partoș a anunțat la Radio România Actualități. A fost ceva incredibil. Toate biletele au fost vândute pentru trei zile, plus încă o sală afară, ca număr de spectatori. Asta a durat 10 ani. Apoi, bucureșteanul s-a lenevit, nu a mai fost atâta presiune, dar tot săli pline am avut. A fost un fenomen să reunești pe o scenă atâtea capete de afiș din muzica folk. Nu a mai fost așa ceva din 1985, când s-a terminat cu Cenaclul Flacăra. Eram constituiți în Societatea Metronom pe care o conduceam. Se ocupa de festivalurile naționale de folk și rock. Dragul de Teo Peter se ocupa de rock, aici ea mai greu, alte cheltuieli, prima ediția a fost în 95, 96.
– Asta a fost istorie, ce așteptări ai acum?
– Eu sper să fie un semnal această aniversare de 30 de ani pentru toți cei care iubesc muzica folk. A trecut un an de pandemie, lucrurile au stat destul de rău pentru folk în această perioadă, nu au mai fost spectacole, nu au fost lansări de CD-uri, de albume folk, e o perioadă grea. Sper să fie semnalul poate a unei renașteri după o perioadă extrem de grea. Avem o participare extrem de valoroasă, vorbim deci despre evenimentul anului, așa cum a fost mult timp OM BUN. Din păcate o să fie online, un actualele condiții cu restricții de adunare publică. La Sala Palatului aveam 4000 de oameni. Cred că și acum vor fi câteva mi.
– Sigur, dacă ne gândim și la cei din județe, de peste hotare…
– Intră oricine, vreau să spun că desigur după ce cumpără biletul sau abonamentul, cei interesați pot urmări timp de 24 de ore evenimentul înregistrat.
– Cum vezi viitorul ? Să facem un exercițiu de imaginație. Suntem deja peste un deceniu, în anul 2031.
– Îmi place să mă gândesc… vom fi sănătoși și bucuroși să ne vedem la un spectacol live, undeva la malul mării, ori în cadru montan, cu mult public, cu mulți cantautori. Dragă, Aristotel, la final mai vreau să menționez că îi așteptăm pe toți cei care iubesc muzica și poezie să fie alături de noi, chiar și cumpărând un bilet de 35 de lei…
În acest moment, se aude un alt telefon sunând acasă la Victor Socaciu. Întrerupem deci, deoarece aveam deja un posibil final. Restul de amintiri și speranțe, într-un episod următor.
Program:
Luni, 29 martie 2021, de la ora 18.00:
Mircea Vintilă, Alexandru Andrieș, Doru Stănculescu, Ada Milea, Mircea Bodolan, Zoia Alecu, Adrian Bezna, Eugen Avram, Cristian Dumitrașcu, Nicu Zotta.
Marți, 30 martie 2021, de la ora 18.00:
Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Poesis, Emeric Imre, Ecoul, Adrian Ivanițchi, Andrei Păunescu, Alina Manole, Daniel Iancu, Cosmin Vaman.
Miercuri, 31 martie 2021, de la ora 18.00:
Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Mircea Rusu, Cristian Buică, Maria Gheorghiu, Florin Săsărman, Vali Șerban, Cătălin Stepa, Claudia Șerdan, Vali Petcu.
Acesta este, în fapt, EVENIMENTUL FOLK AL ANULUI 2021, pe care un adevărat iubitor al muzicii și poeziei nu trebuie să l rateze! Veniți la întâlnirea cu cei care au creat alfabetul, evergreen-urile și minunata poveste a muzicii folk din România!
Moderator Andrei Partoș.
A consemnat,
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Cătălin Gomboș: „Piano Man în Casa Războiului. Însemnări din Irak și Afganistan”, Editura Corint, 2021

(La rubrica „Autori contemporani” prezentăm cărți emblematice ale unor scriitori cu care ne putem întâlni pe stradă, prin librării,...

Richard Rapport, debut în Turneul Candidaților

Richard Rapport a dezvăluit printr-un mesaj pe Twitter cine va fi unul dintre secunzii săi pentru Turneul Candidaților din...

Epistole de dragoste, moarte și inițiere

27 octombrie, 2020 Poșta mai aduce scrisori, deși acum accentul cade, pe comunicarea în mediul virtual. Epistole de dragoste, epistole de...
promovare onlinespot_img

Interferențe – un fel de recenzie de carte

Marii lideri evoluează Obișnuiesc, atunci când scriu un articol, organizez un eveniment, dezvolt un proiect nou, să încep cu o...

”An Ugly Truth”: Atac dur la adresa Facebook-ului în revista „The New Yorker”

Prestigioasa revistă ”The New Yorker” a publicat în ediția sa cea mai recentă (din 2 august 2021) un atac...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi