CulturăEmisiunea Raftul AteneiCu discipolul Constantin Vică despre moștenirea lui Radu Solcan

Cu discipolul Constantin Vică despre moștenirea lui Radu Solcan

-

promovare onlinespot_img
O discuție consistentă, pe mai multe paliere, pornind de la unul dintre cele mai interesante și valoroase jurnale post-decembriste, cel aparținând profesorului și filozofului Radu Solcan de la Universitatea din București.
Am abordat, împreună cu Constantin Vică, îngrijitorul și editorul „Jurnalului”, câteva perspective ale lui Radu Solcan asupra evoluției societății românești între anii ’70 și 2013.
Discuția a scos în evidență personalitatea regretatului gânditor bucureștean și a schițat o parte a profilului său intelectual. Bonus speculativ: cum ar fi privit Radu Solcan reacțiile la pandemie?
Emisiunea „Raftul Atenei” se difuzează pe canalele online asociate revistei de cultură, șah și business „Pallas Athena”. Invitații emisiunii sunt autorii unor cărți de referință recente, din domenii precum istoria modernă, istoria ideilor, politologie, filozofie, dar pot fi și persoanele cheie în îngrijirea și apariția unor astfel de volume, sau comentatori dintre cei mai avizați ai domeniilor acoperite de aceste volume. Emisiunea durează o oră și se difuzează în prima zi de joi a fiecărei luni, începând cu ora 18.00.

Date despre carte: Mihail Radu Solcan, Vremuri noi, vremuri vechi. Jurnal 2007 – 2013, Editura ART, București, 2019, 280 de pagini.

Ediția precedentă a emisiunii l-a avut ca invitat pe profesorul Cristian Preda cu care am discutat despre cartea sa „Tiranul cu nas mare și suflet foarte mic” despre satira politică românească din 1834 până în zilele noastre.
Ionut Iamandi
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche, la săptămânalul Reporter Global, la revista lunară Historia și la publicația online Veridica.ro. Autor al volumelor „De comuniști am fugit, peste comuniști am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” - editura Vremea, 2022, „Șahiștii. Povestiri” - editura Eikon, 2021, „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” - editura Eikon, 2020 și „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” - editura Vremea, 2019.

Random posts

La olimpiada de la Paris din 1924 s-a jucat și „prima olimpiadă” de șah din istorie

S-a încheiat Olimpiada de la Tokyo și poate unii dintre dumneavoastră s-au întrebat de ce nu s-a numărat și...

Simona Poclid: „Monștrii cu bot de catifea”, Editura Eikon, 2020

(La rubrica „Autori contemporani”, pe care o inaugurăm cu volumul Simonei Poclid, vom prezenta cărți reprezentative ale unor scriitori...

Zugravii

- Știi ce mi se pare ciudat? Uite, Karpov. Jucător pozițional, da? Băi frate și nu reușea să îl...
promovare onlinespot_img

Premiera mondială a spectacolului de dans cu povești de viață

Nu știu care este programul dumneavoastră pentru ziua de mâine, 20 august, 2021. Dar, încerc să vă fac și...

Vă invităm la o nouă premieră mondială. Acum la teatru!

Ați citit poate invitația noastră la un spectacol de dans aflat în premieră mondială. Pentru a menține gradul de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi