OpiniiCostumele olimpiadei Beijing 2022 au elemente grafice din Marele...

Costumele olimpiadei Beijing 2022 au elemente grafice din Marele Zid

-

promovare onlinespot_img

Se simte frigul în oase, termometre, buletine de știri și în privirile oamenilor. Căutăm prin debarale deja hainele groase. Azi, spre exemplu, am văzut pe stradă trecători cu haine îmblănite. Ei se intersectau cu băieți cu pantaloni scurți. Știți sigur ce veți purta când va veni zăpada ?

În schimb, știm ce se va purta la viitoarea Olimpiadă de iarnă din China.
Costumele pe care le vor purta personalul, oficialii și voluntarii care vor participa la Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă Beijing 2022 au fost prezentate în cadrului unui spectacol grandios  care a marcat cele 100 de zile rămase până la începerea marilor întreceri sportive.

Cu un design care îmbină estetica tradițională chineză și sporturile de iarnă, uniformele au același model, dar culori diferite, în funcție de domeniul de activitate. Astfel, oficialii vor purta griul Marelui Zid, ca simbol al obiectivității și corectitudinii, voluntarii vor purta albastru, pentru tinerețea și vigoarea de care dau dovadă, iar personalul va purta negru, reprezentând ceea ce organizatorii numesc atitudinea lor cu picioarele pe pământ.

Modelele câștigătoare au fost selectate dintre 600 de lucrări, care au trecut prin opt runde de testare.

Îmbrăcamintea, cu tot ceea ce presupune – costume de schi, treninguri pentru exterior sau interior, încălțăminte, accesorii – conține elemente grafice care includ formele munților și porțiunile din Marele Zid, situate în locurile de competiție din Beijing și Zhangjiakou.

Directorul general al departamentului de resurse umane al Beijing 2022 a mărturisit că pentru proiectarea uniformelor designerii au studiat principiile Comitetului Internațional Olimpic și s-au inspirat de la Jocurile de iarnă anterioare, ținând cont de mulți factori, cum ar fi condițiile climatice din Beijing, Yanqing și Zhangjiakou din timpul Jocurilor și nevoile diferitelor poziții în diferite ocazii.

„Diferitele piese de îmbrăcăminte pot fi combinate liber în funcție de temperatură și ocazie. La proiectare, am luat în considerare și funcționalitatea, naționalitatea și talentul artistic”, a spus He Yang, de la Institutul de Tehnologie a Modei din Beijing, designerul care stabilit dat forma finală a uniformelor Beijing 2022, implicat și în proiectarea uniformelor de la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing 2008.

„Designul uniformelor, diferit de cel al ediției de vară din 2008, trebuie să transmită mai întâi caracteristicile culturii țării gazdă, iar apoi să fie moderne, unice și atrăgătoare, astfel încât oamenii care le poartă să iasă în evidență peste tot”, a spus He Yang.

Uniformele prezintă atât emblemele Jocurilor Olimpice, cât și pe cele ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, ceea ce înseamnă că vor putea fi folosite la ambele jocuri.

Jocurile Olimpice de iarnă din Beijing 2022 urmează să aibă loc în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice de iarnă urmează să aibă loc în perioada 4-13 martie 2022.

Revenim la noi acum cu o rugăminte. Puteți purta și sunt necesare hainele groase. Dar, nu este obligatoriu ca toate să fie de culori închise. Ne putem îmbrăca în ton cu anotimpul rece de afară, dar nu trebuie neaparat să apelăm la negru, maro, ori albastru. Nu mai vreau trotuare pline de oameni în culori închise. Este prea deprimant. Deci, apelați la toată gama cromatică!

Aristotel Bunescu – UZPR

Foto: Facebook Beijing 2022

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Comemorările lui Tito

Și săptămâna aceasta, în mai multe locuri din fosta Iugoslavie, au fost organizate comemorările anuale ale morții liderului comunist...

Duminică, 2 august, mare meci mare de șah online România – Anglia

După o scurtă pauză, marea competiție intitulată “Nations League” organizată de Chess.com, se reia duminică, 2 august. Este runda a...

Istoria celei mai puternice regine

Regina este cunoscută drept cea mai puternică piesă de pe tabla de șah, așa că perspectiva de a o...
promovare onlinespot_img

Professional Women’s Network România pregătește lansarea Muzeului Femeilor Remarcabile

București, 25 mai 2022 | Professional Women’s Network România a demarat în această primăvară pregătirile pentru lansarea unuia dintre...

Un film de sah

Aceasta postare face parte din Concursul de eseuri pe teme de sah din cadrul Festivalului de Sah Corporate Pallas...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi