OpiniiComorile și viitorul Pământului se văd la Expoziția Mondială...

Comorile și viitorul Pământului se văd la Expoziția Mondială din Dubai

-

promovare onlinespot_img

Dacă ar veni o navă cosmică de pe altă planetă și ar dori să știe ce comori deținem, cum trăim, ce vise avem, ori cum va fi viitorul nostru, trebuie să aterizeze neparat la Dubai, unde are loc în această perioadă Expoziția Mondială.
Evenimentul trebuia să se deschidă în 2020, dar ca atâtea planuri și acesta a fost dat peste cap de criza sanitară.
De la 1 brumărel a fost dat liber la vizitatori, care văd aici pavilioanele reprezentând 190 de naţiuni în centrul expoziţional situat la periferia sudică a Dubaiului, un oraş deja cunoscut pentru zgârie-norii şi pentru gustul său pentru lux.

”Acest mega-eveniment de şase luni se concentrează pe trei teme: Sustenabilitate, Mobilitate şi Oportunitate, cu scopul de a crea diversitate culturală pentru a modela un viitor mai luminos pentru lume prin dialoguri culturale creative menite să prezinte soluţii şi idei inovatoare şi revoluţionare pentru un viitor mai bun”, scrie Emirates News Agency.

Ce vedem noi în expoziția mondială? Adică nu noi, ci omul care ajunge acolo.
China se mândreşte cu unul dintre cele mai mari pavilioane, în formă de bec, în timp ce Marocul şi-a construit pavilionul din pământ, invocând motive de mediu. Olandezii au optat pentru o piramidă acoperită cu plante comestibile şi irigată cu apă de ploaie.

Printre atracţiile aşteptate se numără Harlem Globetrotters şi un robot panda chinezesc. Fanii călătoriilor futuriste vor putea vizita o cabină Hyperloop, în timp ce pasionaţii de istorie vor avea ocazia să vadă un sarcofag antic în pavilionul egiptean.

Să vedem câteva construcții futuriste: Arabia Saudită

Pavilionul azer…

Rusia

Sovenia

UK

Canada

Emiratele Arabe Unite

Flandra

Acesta a fost pavilionul național spaniol. Ce spectacol! 190 de țări, 190 de clădiri care mai de care mai …

Are și țara noastră un pavilion acolo. Conceptul pavilionului României își propune să prezinte vizitatorilor o imagine cât mai coerentă a relațiilor dintre mediul înconjurător, resurse, oameni și comunități, care pot asigura o structură echilibrată, o dinamică ideală, o bună funcționare și noi oportunități pentru o dezvoltare sustenabilă, atât locală și regională, cât și globală.


Pavilionul României, cu o suprafață de cca. 1.000 mp, ilustrează simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic și al cercetării științifice, precum Constantin Brâncuși, George Enescu, Grigore Antipa și Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta include o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie și educație.

Dubaiul doreşte ca Expo, o expoziţie de cultură, tehnologie şi arhitectură sub sloganul „Connecting Minds and Creating the Future” (Conectarea minţilor şi crearea viitorului), să fie o demonstraţie de ingeniozitate şi un loc în care provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, conflictele şi creşterea economică, să poată fi abordate împreună.
Oricum, un subiect imens. Visez să călătoresc în toate cele 190 de pavilioane naționale și să vă relatez ce e mai interesant din ele. Vise, vise, vise.
Aristotel Bunescu – UZPR
Foto – Dubai Expo

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Despre bunătate și neînfricare

„În ziua de azi, să fii bun înseamnă să fii prost.” Aud, parcă din ce în ce mai des, fraza...

Portret de campion mondial: Miruna – Daria Lehaci, prințesa șahului românesc

Suntem în data de 20 august 2020. Observați, vă rog, data. 20.20.20. Într-o viziune numerologică este o zi specială....

‘Naked’: O provocare picturală irezistibilă

Până pe 11 iunie, Elite Art Gallery vă propune o provocare artistică semnată Nadejda Lungu. Pictorița s-a născut în...
promovare onlinespot_img

Șah și afaceri: Modele de succes care se aseamănă și completează

Atunci când șahul apare în filme, este mereu asociat cu mințile geniale - și există un motiv bun: șahul...

Ian Nepomniachtchi: Atât Mare Maestru în șah, cât și jucător de DOTA

Șalanger la titlul de campion mondial la șah, rusul Ian Nepomniachtchi a jucat într-un timp DOTA la un nivel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi