OpiniiCiudățenii olimpice: Medaliat la 83 de ani!

Ciudățenii olimpice: Medaliat la 83 de ani!

-

promovare onlinespot_img

Medaliile olimpice, fie de aur, argint, ori bronz, au fiecare povestea lor.
Dacă mergem de la confecționare până la omul care o va purta pe piept vom afla aproape la fiecare caz, povești fascinante.
Trebuie doar să te preocupe asemenea subiecte.
La Câmpina, un fotoreporter s-a prezentat cu nume și prenume, iar la final a mai spus că este căutător de povești.
Mi-a plăcut formula și am încercat să o folosesc atunci când a fost prilejul.
Marius Cozmiuc (28 de ani) a câştigat, alături de Ciprian Tudosă, medalia de argint la JO 2020 de la Tokyo, în proba de dublu rame. Distincţia tocmai a ajuns în Bucovina, în locul în care a crescut.
Argintul, una dintre cele patru medalii luate de România la actualele Jocuri Olimpice, a fost pus, acum câteva zile, la gâtul bunicului lui Marius, Moşu’, cum îi spune vicecampionul olimpic.
Moşu’ este cel care l-a crescut pe marele nostru campion şi în mâinile căruia, după fiecare concurs important, sportivul îi aşează medaliile obţinute la toate competiţiile. De la cele naţionale, la cele europene și mondiale.
Plus încă una de acum, cea olimpică. Cea mai importantă, pe care i-a aşezat-o la gât cu ocazia zilei de naştere, 83 de ani!
„Astăzi este ziua bunicului meu drag! De când am început acest sport și până în prezent de fiecare data când ajungeam acasă mergeam la Moșu’ (așa ii zic eu) sa ‘mă laud’ cu medaliile câștigate! Moșu’ a ținut în mâini zeci de medalii de la campionate naționale, balcanice, europene și mondiale, dar azi, când a împlinit 83 de ani, a ținut în mâini cea mai valoroasă medalie, cea olimpică! Sunt foarte bucuros și mândru că i-am făcut această bucurie!
La multi ani, moşul meu drag! Să fii sănătos și să îți dea Dumnezeu ani mulţi alături de noi! Te iubim!”, a scris Marius pe contul său de Facebook,
Recunoașteți vă rog frumos că este o istorie interesantă. Din Japonia până în Bucovina.
Aristotel Bunescu
Poza: Pagina de Facebook a lui Marius Cozmiuc

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Olimpiada din vis: Pictură uriașă cu Patzaichin

  Zorii zilei de 9 octombrie, 2021, adică Ziua Mondială a Astronomiei. Un îndemn de a privi spre cer și...

UPTADE BREAKING NEWS! PRIMUL C.M. DE ȘAH CORPORATE. INTRĂ ÎN JOC MAGNUS CARLSEN, CAMPIONUL MONDIAL

Federația Internațională de Șah are bucuria de a anunța primul Campionat Mondial de Șah Corporate, care va avea loc...

CM Șah 2021: Carlsen lovește primul învingându-l pe Nepomniachtchi într-o partidă maraton

MM Magnus Carlsen l-a învins pe MM Ian Nepomniachtchi într-o partidă maraton de 136 de mutări în runda a...
promovare onlinespot_img

Bizarerii olimpice. Sportivi trimiși acasă înainte de startul competiției

Atâtea pregătiri, atâtea sacrificii în viața personală, atâtea cheltuieli, atâtea drumuri, toate făcute absolut degeaba. Aceasta este trista realitate trăită...

Nepomniachtchi câștigă Turneul Candidaților pentru a doua oară la rând

Cu o rundă înainte de final, Ian Nepomniachtchi a câștigat Turneul Candidaților FIDE pentru a doua oară consecutiv, obținând...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi