ȘahDiagrama săptămâniiChess.com -  interzis în Rusia

Chess.com –  interzis în Rusia

-

promovare onlinespot_img

Chess.com a fost interzis de agenția guvernamentală rusă Roscomnadzor, „Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media”. Roscomnadzor este responsabil pentru cenzura din Rusia, o ocupație solicitantă în ultima perioadă. De la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie, Roscomnadzor a interzis sute de site-uri, inclusiv Facebook, Twitter, Instagram, Google News, BBC News, NPR și Amnesty International.

Potrivit lui Roscomnadzor, interdicția viza două articole de pe chess.com despre invazia Ucrainei de către forțele ruse, dar pentru că Chess.com utilizează pagini web securizate https, Roscomnadzor nu poate interzice aceste pagini individuale și a interzis întregul site Chess.com. 

Chess.com declară:

„Membrii noștri raportează că aplicațiile Chess.com nu sunt afectate. Ne încurajăm cu bucurie membrii noștri ruși să continue să acceseze site-ul nostru folosind aplicațiile noastre sau oricare dintre numeroasele servicii VPN remarcabile care sunt atât de esențiale în Rusia. Ne reafirmăm condamnarea în cei mai fermi termeni posibil a războiului de agresiune al guvernului rus împotriva Ucrainei și vom continua să publicăm conținut în acest sens. Vom continua să salutăm membrii Chess.com din Rusia care sfidează interdicția guvernului și joacă pe Chess.com.”

___________

Foto: Sigla Roscomnadzor

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Măicuțule, ce lumuliță!

Am scris ieri despre filosofia formulelor de început care pot fi întâlnite în unele basme românești. N-a fost locul...

Yuri Averbakh, cel mai longeviv Mare Maestru în viață, a împlinit 100 de ani

MM Yuri Averbakh, cel mai în vârstă mare maestru din lume, a împlinit 100 de ani. După a trecut...

Triplă confruntare România – Rusia

28 octombrie 2020 Sâmbătă, 31 octombrie 2020, începând cu ora 20:30, este programată tripla întâlnire cu Rusia, contând pentru runda...
promovare onlinespot_img

Șahul hibrid ia amploare

Șahul online sub supravegherea unor arbitri nu ajută doar la prevenirea trișatului, ci oferă și oportunitatea de a juca...

Yuri Averbakh, cel mai longeviv Mare Maestru în viață, a împlinit 100 de ani

MM Yuri Averbakh, cel mai în vârstă mare maestru din lume, a împlinit 100 de ani. După a trecut...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi