ȘahDiagrama săptămâniiChennai câștigă dreptul de a găzdui Olimpiada de șah...

Chennai câștigă dreptul de a găzdui Olimpiada de șah 2022

-

promovare onlinespot_img

Orașul indian Chennai, sau Madras în timpul dominației coloniale britanice, va găzdui cea de-a 44-a Olimpiada de șah la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august 2022, după ce guvernul din Tamil Nadu a garantat 10 milioane de dolari ca finanțare pentru evenimentul masiv de șah pe echipe, care în 2018 a avut aproape 1.700 de participanți. Olimpiada din 2022 a fost acordată inițial Belarusului, apoi a fost mutată în Rusia, iar acum, în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a fost mutată în India. Al 15-lea campion mondial la șah Vishy Anand, rezident în Chennai, a fost un susținător entuziast al candidaturii.

Cea de-a 43-a Olimpiada de șah a avut loc la Batumi, Georgia, în 2018, China câștigând atât evenimentul Open, cât și cel feminin. Turneul are loc o dată la doi ani din 1972, dar în 2020, când evenimentul a fost planificat pentru Rusia, a intervenit pandemia, evenimentul fiind imposibil din punct de vedere logistic. În schimb, a avut loc o Olimpiada online, iar Rusia și India au fost medaliate cu aur în comun, după ce s-au înregistrat probleme la conexiunea de internet în timpul finalei.

Jucătorii de șah din întreaga lume vor fi, de asemenea, încântați de șansa de a vizita India, deși există încă umbre la orizont. Pandemia nu s-a încheiat, iar blocajele masive, de exemplu în China, ar putea încă interfera cu turneul – după cum s-a menționat, echipele chineze sunt campionii în vigoare atât în secțiunea Open, cât și în cea feminină.

Trebuie să sperăm că Olimpiada din 2022 va fi ceea ce sunt olimpiadele în mod tradițional – o sărbătoare a diversității și a simțului comunității din lumea șahului. Chennai are potențialul de a fi un loc minunat. 

___________

Foto: Imagine din timpul unei olimpiade de șah. Sursa: https://twitter.com/FIDE

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

INTERVIU: Virtuțile teatrului în viziunea scriitorului DAN IACOB

13 octombrie, anul de grație 2020 Scriitorul DAN IACOB, din Piatra Neamț, este interlocutorul meu de azi, tema dialogului fiind...

Invitație muzicală la Castelul Peleș

Eu suimt nevoia de puțină muzică bună până se va anunța, la finalul acestei săptămăni,  propunerea pentru echipa guvernamentală...

Justiția „din Schengen” și justiția din România

Când cineva mi se va mai arăta dezamăgit că România nu e primită în spațiul Schengen, am să-i ofer...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXIV). „Psihologismul lui Alehin amenință să otrăvească logica pură a lui Capablanca”

Și numărul următor al revistei, 10 - 11/ 1927, este dublu, acoperind lunile octombrie și noiembrie. Aproximativ jumătate din...

Visez să mă teleportez la un vernisaj

Mă uit trist la calendar. Suntem în data de miercuri, 11 august, 2021. Ceasul de la calculator arată puțin...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi