OpiniiCEL MAI MARE CADOU- ETERNITATEA

CEL MAI MARE CADOU- ETERNITATEA

-

promovare onlinespot_img

Am intrat, de câteva zile, în ceea ce ne place să numim, Luna Cadourilor, ca în fiecare decembrie. Pe fondul îngrijorării și dramelor provocate de pandemia actuală, mulți au uitat că este o perioadă specială a darurilor.
Dar, îndrăgostiții de viață, de un suflet care palpită lângă ei, nu au uitat. Ei caută să facă mereu cadouri chiar și atunci când nu e cazul. Numai pentru a se bucura.
Să facem acum un exercițiu de imaginație. Peștișorul de aur care îndeplinește toate dorințele, dar absolut toate, vă întreabă nevinovat: ,,Ce cadou îți dorești cel mai mult?”. Aveți un răspuns la acest semn de întrebare ? Chiar vă invit să vă gândiți. Așteptăm cu mare nerăbdare răspunsurile dumneavoastră pe adresa aristotel.bunescu@gmail .com sau pe contul de Facebook Aristo Bunescu. Cele mai interesante răspunsuri vor fi răsplătite cu premii…cadou.
Până atunci, hai să vedem ce părere are scriitorul Dan Dumitru Iacob despre acest subiect.
– Ați simțit că a început deja luna cadourilor ?
– Mai nou, există câte o zi a îmbrățișării, a sărutului, a prieteniei, ca și când viața ar putea fi trăită pe teme, pe felii. Când iubești, când ești fericit, faci cadouri tot timpul anului, iar cadoul suprem este prezența persoanei iubite, prezența copiilor tăi, a părinților. Marile lanțuri de magazine știu foarte bine cum să ne provoace să cumpărăm tot felul de lucruri în luna decembrie, diferitele reclame lăsându-ne să înțelegem faptul că vom atinge fericirea doar dacă vom cumpăra cutare sau cutare lucru. Avem nevoie de tot felul de lucruri pentru a trăi, dar de cele mai multe ori, cadourile pe care le primim sau pe care le oferim altora nu aduc decât o efemeră mulțumire. Adevăratul cadou, repet, este o privire iubitoare, o prezență vindecătoare; tot restul nu este decât o pojghiță menită să-i îmbogățească și mai tare pe cei bogați.
– Ce vă doriți să primiți până la finalul lunii?
– N-am pus niciodată preț pe cadourile materiale, așa că nu aștept nimic în mod special, nimic care să țină de orizontul material al acestei lumi. Îmi doresc ca starea de bine de acum să continue. Atât!
– Ce cadouri oferiți de obicei ?
– Nu am o situație financiară deosebită, așa că ofer mici cadouri, care să le amintească celor dragi că sentimentele mele pentru ei sunt constante.
– Care a fost cadoul primit de dvs care v-a impresionat cel mai mult ?
– O bicicletă!
– Care a fost cadoul cel mai valoros oferit de dvs?
– Un inel.
– Aveți o întrebare pentru mine ?
– Ce fel de cadouri vă place să primiți?
– Mulțumesc mult pentru întrebare. Viața veșnică.
Aici se termină dialogul cu domnul Iacob. La asta m-am gândit eu, cred că cel mai important cadou este acesta. Eternitatea, viața veșnică în compania Creatorului.
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
P.S.
Scriu aceste rânduri în zorii zilei de 5 decembrie, anul de dizgrație 2020. Moș Nicolae a plecat deja de la depozitul lui de cadouri cu numeroase daruri. Plăcute pentru cei cuminți, o nuielușă pentru alții. Din ce categorie faceți parte ?
A.B.

 

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Un ban

Tot într-o librărie. Aud de printre rafturi cum crește tonul discuției dintre cumpărător și vânzător. - Dacă vă spun că...

Magia sărbătorilor de iarnă

Toți oamenii sunt cuprinși, în aceste zile, de freamătul sărbătorilor unice din anotimpul iernii. Vă oferim astăzi două mărturii elocvente...

Breaza – Tokyo, o călătorie posibilă

Din orașul nostru, din Breaza, se poate merge ușor în toate direcțiile. Personal, mă interesează călătoria în sus... Dar, azi...
promovare onlinespot_img

Praggnanandhaa câștigă Reykjavik Open 2022

MM Praggnanandhaa R. a obținut una dintre cele mai bune realizări ale carierei sale de până acum, câștigând marți...

Premiera mondială a spectacolului de dans cu povești de viață

Nu știu care este programul dumneavoastră pentru ziua de mâine, 20 august, 2021. Dar, încerc să vă fac și...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi