OpiniiCe purtăm pe față ?

Ce purtăm pe față ?

-

promovare onlinespot_img

Nu sunt liniștit din cauza pandemiei. În avalanșa de știri stresante, am căutat mereu câte un subiect de relaxare.
Într-o perioadă dominată de masca pe figură, mă voi ocupa tocmai de podoabele faciale. Ce purtăm deci pe față?

Imaginea alăturată este surprinsă la Festivalul bărbilor și mustăților organizat în Eging am See, Germania. În cursul zilei de sâmbătă, 23 brumărel, se văd doi participanți veniți din Austria. Oamenii sunt relaxați.
Rămânem în domeniu și subliniem că domnul Ram Singh Chauhan, un bărbat din India, a intrat în Cartea Recordurilor grație mustății sale lungă de 4.2 metri.
Ram, în vârstă de 58 de ani, spune că nu și-a mai ras-o de 42 de ani și că este un mare motiv de mândrie pentru el.
“Nu am mai folosit o lama de ras pentru mustața mea de la începutul anilor ’70. Mustața e un simbol al mândriei și respectului, e neprețuită”, a declarat indianul.
Acum despre cea mai lungă barbă. Un norvegian şi-a lăsat barba să crească timp de 62 de ani.
Hans Langseth este cunoscut ca fiind omul cu cea mai lungă barbă care a existat vreodată. Bărbatul s-a născut în anul 1846 în Norvegia, însă s-a mutat în SUA, unde şi-a întemeiat o familie.

Langseth a trăit o viaţă prosperă şi a avut numeroase pasiuni, printre care cea mai importantă fiind barba sa. Norvegianul şi-a lăsat barba să crească pe când avea numai 19 ani, încercând să concureze cu alţi vecini de-ai săi într-o competiţie locală special organizată în acest sens. Deşi concursul s-a încheiat, bărbatul nu s-a oprit aici şi şi-a menţinut obiceiul.
Norvegianul a ţinut atât de mult la barba sa încât le-a spus copiilor săi ca, după ce el moare, să o taie şi să o păstreze ca dovadă a perseverenţei sale. Ironia sorții a făcut ca omul să moară în anul 1927, după ce şi-a rupt gâtul călcând pe barbă.
Copiii lui Langseth i-au respectat acestuia dorinţa şi au păstrat barba, însă au donat-o apoi Insitutului Smithsonian, pentru a o conserva în condiţii optime. Barba, având o lungime de aproximativ 5 metri, se pătrează şi astăzi la institut.

Semnează un purtător de mustață.
Aristotel Bunescu -UZPR
Foto: Lukas Barth/ REUTERS

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Partenie Mihai – campion național la șah prin corespondență. Despre utilizarea internetului

7.5.7. Adică 7 florar, ora 7.00. Sar peste buletinul de știri de la ora 7 difuzat de Radio România...

Măicuțule, ce lumuliță!

Am scris ieri despre filosofia formulelor de început care pot fi întâlnite în unele basme românești. N-a fost locul...

O nouă publicație în România

Stimați cititori, astăzi, 3 martie 2021, în Ziua Mondială a Scriitorilor, vă propunem un subiect legat chiar de lumea...
promovare onlinespot_img

Noi succese internaționale obținute de Eva Garet – copilul minune al pianisticii românești

Eva Garet este un talent deosebit, o foate tânără pianistă considerată de specialiști un fenomen artistic. Ea tocmai a...

Noua Cortină de Fier

Mă uit pe un grafic recent al vaccinărilor și nu pot să nu observ că Europa pare iar ruptă...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi