Nu sunt liniștit din cauza pandemiei. În avalanșa de știri stresante, am căutat mereu câte un subiect de relaxare.
Într-o perioadă dominată de masca pe figură, mă voi ocupa tocmai de podoabele faciale. Ce purtăm deci pe față?
Imaginea alăturată este surprinsă la Festivalul bărbilor și mustăților organizat în Eging am See, Germania. În cursul zilei de sâmbătă, 23 brumărel, se văd doi participanți veniți din Austria. Oamenii sunt relaxați.
Rămânem în domeniu și subliniem că domnul Ram Singh Chauhan, un bărbat din India, a intrat în Cartea Recordurilor grație mustății sale lungă de 4.2 metri.
Ram, în vârstă de 58 de ani, spune că nu și-a mai ras-o de 42 de ani și că este un mare motiv de mândrie pentru el.
“Nu am mai folosit o lama de ras pentru mustața mea de la începutul anilor ’70. Mustața e un simbol al mândriei și respectului, e neprețuită”, a declarat indianul.
Acum despre cea mai lungă barbă. Un norvegian şi-a lăsat barba să crească timp de 62 de ani.
Hans Langseth este cunoscut ca fiind omul cu cea mai lungă barbă care a existat vreodată. Bărbatul s-a născut în anul 1846 în Norvegia, însă s-a mutat în SUA, unde şi-a întemeiat o familie.
Langseth a trăit o viaţă prosperă şi a avut numeroase pasiuni, printre care cea mai importantă fiind barba sa. Norvegianul şi-a lăsat barba să crească pe când avea numai 19 ani, încercând să concureze cu alţi vecini de-ai săi într-o competiţie locală special organizată în acest sens. Deşi concursul s-a încheiat, bărbatul nu s-a oprit aici şi şi-a menţinut obiceiul.
Norvegianul a ţinut atât de mult la barba sa încât le-a spus copiilor săi ca, după ce el moare, să o taie şi să o păstreze ca dovadă a perseverenţei sale. Ironia sorții a făcut ca omul să moară în anul 1927, după ce şi-a rupt gâtul călcând pe barbă.
Copiii lui Langseth i-au respectat acestuia dorinţa şi au păstrat barba, însă au donat-o apoi Insitutului Smithsonian, pentru a o conserva în condiţii optime. Barba, având o lungime de aproximativ 5 metri, se pătrează şi astăzi la institut.
Semnează un purtător de mustață.
Aristotel Bunescu -UZPR
Foto: Lukas Barth/ REUTERS