OpiniiCe faceți cu o ciocolată de 27 metri pătrați?

Ce faceți cu o ciocolată de 27 metri pătrați?

-

promovare onlinespot_img

Se apropie luna cadourilor cu pași repezi. Mare amator de dulciuri, deși nu prea am voie de la medic, mă gândesc mereu la ciocolata cu lapte. Dar dumneavoastră ? Ce ați face cu o ciocolată să spunem de 27 metri pătrați? De unde începeți să mâncați din ea?

Unii cititori vor replica imediat că nu există așa ceva. Ba chiar este.

O replică din ciocolată a celebrului tablou al lui Pablo Picasso, „Guernica”, a ajuns la Paris pentru a participa la cea de-a 26 ediţie a Salonului Ciocolatei şi a ilustra arta maeştrilor cofetari din Ţara Bascilor.

„Să fim aici este un succes important”, a declarat Lorena Gómez, preşedinta Federaţiei Basce a Dulciurilor Artizanale, care a însoţit această capodoperă la cel mai important eveniment al ciocolatei din lume.

Cele 500 de kilograme de ciocolată care au fost necesare pentru a alcătui tabloul, cu participarea a 40 de cofetari şi patiseri basci, va fi expusă la Salonul Ciocolatei de la Paris care se desfăşoară în perioadă 28 octombrie şi 1 noiembrie.

Guernica este o pictură de 349,3 x 776,6 cm realizată în 1937 de pictorul Pablo Picasso. În imaginea următoare îl vedem chiar pe marele artist spaniol, lucrând la celebrul tablou.

Guernica este dedicat orașului basc Guernica, bombardat de aviația germană în timpul războiului civil din Spania.  Guernica a fost expusă la Prado, după revenirea acesteia în Spania de la Museum of Modern Art din New York, în urma restaurării democrației, dar a fost mutată ulterior la Museo Reina Sofia, unde a fost găsit un spațiu expozițional mai mare pentru imensa pânză.

Tabloul a fost realizat din ciocolată albă, neagră şi cu lapte şi are aceleaşi dimensiuni ca pânza originală.

„Detaliile realizează ansamblul”, a declarat despre procesul de elaborare maestrul cofetar Ismael Sayalero, care a recunoscut că a fost necesar să se lucreze pe bucăţi, dar s-a declarat mulţumit de rezultatul final, inclusiv de culori şi de texturi.

Ce pot să spun? Eu sunt încântat de subiectul care reunește două mari pasiuni ale mele, pictura și dulciurile. Mai ales ciocolata cu lapte. Rămâne să ne așezăm pe un scaun de ciocolată și să începem să mâncăm. De unde să începem? Poftă bună!

Aristotel Bunescu – UZPR

Foto – Istoria Guernica

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Cine a spus că elefanții nu pot să danseze?

Acum apare cu necesitate, mai mult ca oricând, abordarea dezvoltării și schimbării în organizații, sub presiunea schimbării majore de...

Partenie Mihai – campion național la șah prin corespondență. Despre utilizarea internetului

7.5.7. Adică 7 florar, ora 7.00. Sar peste buletinul de știri de la ora 7 difuzat de Radio România...

Detașarea

Lista pe care am făcut-o la finalul anului trecut cu cărți de memorialistică despre perioada comunistă se îmbogățește cu...
promovare onlinespot_img

5 medalii de aur pentru România la Balcaniada de șah online juniori

Rezultate foarte bune ale juniorilor noștri la Balcaniada online desfășurată în zilele de 31 octombrie – 1 noiembrie,în condițiile...

Surpriză mare la Oradea: Favoritul abia pe 3

Octombrie 2020 Vlad Jianu a câștigat, cu 7 puncte după 9 runde, Memorialul Mihai Carțiș, de la Oradea. Pe locurile următoare,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi