ȘahDiagrama săptămâniiCarlsen și Nakamura nu apar la Grand Chess Tour...

Carlsen și Nakamura nu apar la Grand Chess Tour 2022

-

promovare onlinespot_img

Grand Chess Tour 2022, în valoare de 1,4 milioane de dolari, nu va fi pe placul fanilor lui Magnus Carlsen și a lui Hikaru Nakamura, în timp ce cei ai lui Alireza Firouzja vor fi extrem de nerăbdători, deoarece numărul 2 mondial își face debutul ca parte a grupului principal de jucători într-un turneu care va consta în două evenimente clasice și trei turnee rapid și blitz, pe parcursul a doar cinci luni.

Trei jucători s-au calificat după ce au terminat pe locul 1 până la 3 în Grand Chess Tour 2021 câștigat de Wesley So, urmat de Maxime Vachier-Lagrave și Shakhriyar Mamedyarov. Ceilalți șase jucători au fost invitați pe baza unor factori precum ratingul URS, ratingul FIDE plus spiritul de luptă și sportivitatea, potrivit comunicatului de presă.

Ca și în 2021, în Grand Chess Tour 2022 nu vor participa cei doi favoriți ai fanilor, campionul mondial, MM Magnus Carlsen și MM Hikaru Nakamura. Carlsen va fi foarte implicat în turneul de șah Meltwater Champions în acest sezon, dar este probabil să joace în continuare ca wildcard şi la unele turnee din Grand Chess Tour.

Nakamura nu jucase un joc clasic de mai bine de doi ani când a câștigat în mod surprinzător primul Grand Prix FIDE la Berlin, săptămâna trecută. Acum mai mult un streamer profesionist decât un jucător profesionist de șah, starul american se află în pole-position pentru a ocupa unul dintre cele două locuri rămase la Candidates, care va avea loc la Madrid în perioada 16 iunie – 7 iulie.

Turneul va începe cu Superbet Chess Classic din București, România pe 3 mai. O schimbare notabilă în comparație cu programul inițial este că evenimentele rapid și blitz de la Paris au fost înlocuite cu un eveniment suplimentar la Saint Louis.

________________

În imagine: Hikaru Nakamura

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Aveți program luni seara ? Noi vă dăm o invitație greu de refuzat

Nu știu cum stați cu programul pentru săptămâna viitoare, dar eu vreau să vă fac o propunere foarte interesantă...

Cartea Anului 2020

În urmă cu aproximativ două săptămâni, am lansat ideea unui top al celor mai bune cărți citite în 2020....

Invitație la Bucharest Best Comedy Film Festival

Cui îi arde de comedii în plină pandemie? Păi uite, chiar mie! Ca să rimeze. Știu bine, lângă noi au loc tragedii,...
promovare onlinespot_img

Airthings Masters Ziua 8: Carlsen câștigă prima etapă a turneului Campionilor

Campionul mondial MM Magnus Carlsen a câștigat Airthings Masters 2022 învingându-l pe MM Ian Nepomniachtchi în a doua zi a...

Chennai câștigă dreptul de a găzdui Olimpiada de șah 2022

Orașul indian Chennai, sau Madras în timpul dominației coloniale britanice, va găzdui cea de-a 44-a Olimpiada de șah la...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi