ȘahDiagrama săptămâniiCarlsen – în continuare lipsit de motivație

Carlsen – în continuare lipsit de motivație

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen spune că încă „nu este 100% sigur” că va renunța la titlu, dar că este puțin probabil să mai joace un alt meci pentru titlul mondial la șah, adăugând mai multe detalii despre motive. Campionul Mondial va juca cu siguranță în turneul de șah Meltwater Champions și a spus câte ceva despre planurile sale pentru restul anului.

Magnus Carlsen a șocat lumea șahului după victoria sa de la Campionatul Mondial împotriva lui Ian Nepomniachtchi în Dubai, anunțând că cel de-al cincilea său meci pentru titlu este probabil și ultimul. La o lună de la terminarea meciului, a adăugat că șansele nu au crescut deloc.

Nu este prima dată când Carlsen și-a exprimat lipsa de interes pentru a juca meciuri din Campionatul Mondial. După victoria sa împotriva lui Fabiano Caruana în 2018, superstarul norvegian a declarat pentru NRK că „este greu atât fizic, cât și psihic” și că „ar trebui să fie distractiv să joci șah”.

În interviul acordat VG, tânărul de 31 de ani mai arată că a crezut că totul a fost mai simplu și mai bine între anii 2010 și 2013, întrucât se simțea mai confortabil cu situația în care știa că este cel mai bun jucător.

Mulți dintre rivalii lui Carlsen și-au exprimat neîncrederea și nu sunt de părere că Magnus Carlsen va renunța la titlul său atât de ușor.

În timp ce Norway Chess este următorul eveniment clasic la care va participa, nu este clar care va fi următorul pas al locului 1 mondial. Deocamdată pare că intenționează să participe la cel puțin unul dintre evenimentele clasice din Marele Tur de șah.

El își asigură fanii că îi place în continuare să joace șah și că nu are nici o intenție de a se retrage complet.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

România a câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”

București, 24 august, 2020 Doamnelor și domnilor, Mare veste din șahul românesc pentru revista noastră. Am câștigat prima ediție a competiției de...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XX). Sadoveanu despre șah: „O oară să ne scoată din meschinăriile și suferințile vieții”

Revista tinde să se îmbogățească de la ediție la ediție. De data aceasta, pe lângă frontispiciul în care tronează...

Aurel Predescu – o viață dedicată mișcării olimpice

Ca în fiecare domeniu și olimpismul este guvernat de știri care ne bucură, dar și informații care ne întristează. Acest...
promovare onlinespot_img

Despre un coleg și prestigioasa Editură ,,Vivaldi”

Mai multe canale de presă au scris despre dispariția, la vârsta de 74 de ani, a celui care a...

Tah maș!

Aceasta postare face parte din Concursul de eseuri pe teme de sah din cadrul Festivalului de Sah Corporate Pallas...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi