ȘahDiagrama săptămâniiCarlsen – în continuare lipsit de motivație

Carlsen – în continuare lipsit de motivație

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen spune că încă „nu este 100% sigur” că va renunța la titlu, dar că este puțin probabil să mai joace un alt meci pentru titlul mondial la șah, adăugând mai multe detalii despre motive. Campionul Mondial va juca cu siguranță în turneul de șah Meltwater Champions și a spus câte ceva despre planurile sale pentru restul anului.

Magnus Carlsen a șocat lumea șahului după victoria sa de la Campionatul Mondial împotriva lui Ian Nepomniachtchi în Dubai, anunțând că cel de-al cincilea său meci pentru titlu este probabil și ultimul. La o lună de la terminarea meciului, a adăugat că șansele nu au crescut deloc.

Nu este prima dată când Carlsen și-a exprimat lipsa de interes pentru a juca meciuri din Campionatul Mondial. După victoria sa împotriva lui Fabiano Caruana în 2018, superstarul norvegian a declarat pentru NRK că „este greu atât fizic, cât și psihic” și că „ar trebui să fie distractiv să joci șah”.

În interviul acordat VG, tânărul de 31 de ani mai arată că a crezut că totul a fost mai simplu și mai bine între anii 2010 și 2013, întrucât se simțea mai confortabil cu situația în care știa că este cel mai bun jucător.

Mulți dintre rivalii lui Carlsen și-au exprimat neîncrederea și nu sunt de părere că Magnus Carlsen va renunța la titlul său atât de ușor.

În timp ce Norway Chess este următorul eveniment clasic la care va participa, nu este clar care va fi următorul pas al locului 1 mondial. Deocamdată pare că intenționează să participe la cel puțin unul dintre evenimentele clasice din Marele Tur de șah.

El își asigură fanii că îi place în continuare să joace șah și că nu are nici o intenție de a se retrage complet.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Recuperarea diasporei la Galeriile Carol

La Galeriile Carol din București se desfășoară în aceste zile un adevărat eveniment plastic. Sub genericul VADEMECUM expune Ioan...

‘Naked’: O provocare picturală irezistibilă

Până pe 11 iunie, Elite Art Gallery vă propune o provocare artistică semnată Nadejda Lungu. Pictorița s-a născut în...

EURO 2020 între bucurie și tristețe

Mai sunt puține partide și vom cunoaște noua campioană europeană la fotbal seniori. Încercând încă de pe acum o sumară...
promovare onlinespot_img

2021: Constantin Lupulescu, primul român în clasamentul Federației Internaționale de Șah

Au trecut deja principalele sărbători de la intersecția anilor. Acum, fiecare se întoarce la locul său de trudă cotidiană,...

Hikaru Nakamura – Campion în „Titled Tuesday”

MM Hikaru Nakamura a câștigat un eveniment Titled Tuesday pentru a treia săptămână consecutivă pe 26 aprilie, alăturâdu-i-se mai...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi