ȘahDiagrama săptămâniiCarlsen – în continuare lipsit de motivație

Carlsen – în continuare lipsit de motivație

-

promovare onlinespot_img

Magnus Carlsen spune că încă „nu este 100% sigur” că va renunța la titlu, dar că este puțin probabil să mai joace un alt meci pentru titlul mondial la șah, adăugând mai multe detalii despre motive. Campionul Mondial va juca cu siguranță în turneul de șah Meltwater Champions și a spus câte ceva despre planurile sale pentru restul anului.

Magnus Carlsen a șocat lumea șahului după victoria sa de la Campionatul Mondial împotriva lui Ian Nepomniachtchi în Dubai, anunțând că cel de-al cincilea său meci pentru titlu este probabil și ultimul. La o lună de la terminarea meciului, a adăugat că șansele nu au crescut deloc.

Nu este prima dată când Carlsen și-a exprimat lipsa de interes pentru a juca meciuri din Campionatul Mondial. După victoria sa împotriva lui Fabiano Caruana în 2018, superstarul norvegian a declarat pentru NRK că „este greu atât fizic, cât și psihic” și că „ar trebui să fie distractiv să joci șah”.

În interviul acordat VG, tânărul de 31 de ani mai arată că a crezut că totul a fost mai simplu și mai bine între anii 2010 și 2013, întrucât se simțea mai confortabil cu situația în care știa că este cel mai bun jucător.

Mulți dintre rivalii lui Carlsen și-au exprimat neîncrederea și nu sunt de părere că Magnus Carlsen va renunța la titlul său atât de ușor.

În timp ce Norway Chess este următorul eveniment clasic la care va participa, nu este clar care va fi următorul pas al locului 1 mondial. Deocamdată pare că intenționează să participe la cel puțin unul dintre evenimentele clasice din Marele Tur de șah.

El își asigură fanii că îi place în continuare să joace șah și că nu are nici o intenție de a se retrage complet.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Invitație în lumea picturii

Debutul toamnei aduce, pentru toți oamenii care palpită în fața artei armoniilor cromatice, noi motive de bucurie adevărată. Alături de...

De la revoluţiile de catifea la dictaturile de catifea

Într-un eseu recent, politologul polonez Adam Michnik reașează povestea comunismului est-european în funcție de câteva jaloane. El crede că...

Breaza – privire optimistă Iulie 2020

- De ce pe pancarta de la intrare în Breaza scrie „stațiune turistică de interes local și nu pur...
promovare onlinespot_img

Turneul Anului Nou Pallas Athena, Ediția 2021

Turneu online 29.12.2020, ora 18:00 Sistem Elvețian, 5 runde Ritm de joc: 10 minute + 5 secunde Grupa A: pasionați de șah (pasionați...

Săptămâna în șah: 15 – 21 februarie 2021. Primul Campionat Mondial al echipelor corporatiste, în ediție online

Primul Campionat Mondial de șah Corporatist online, organizat sub egida FIDE, s-a încheiat duminică, 21 februarie, cu victoria echipei...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi