CulturăCântând în ploaie. Torențială!

Cântând în ploaie. Torențială!

-

promovare onlinespot_img

Am împrumutat titlul unui celebru film muzical lansat pe piață chiar în anul în care m-am născut. Acum au cântat pe ploaie niște tineri minunați.
Am avut șansa să fiu în sală. Am citit un anunț pe stradă și mai postat chiar înaintea orei de începere în fața scenei.
Erau cele din urmă acorduri ale repetiției generale. Apoi, lumea a început să vină, profitând de ocazia de a participa la un nou eveniment muzical, după luni de restricții din motive cunoscute.
În elegantul amfiteatru al Primăriei Breaza, intră orchestra de coarde a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” din București.
În program lucrări de Paul Constantinescu, Constantin Dimitrescu, Wofgang Amadeus Mozart Antonio Vivaldi, Charles Trenet și Cristian Munteanu. Soliști: Stefana Adămăchioaie – Herțanu, Eduard Andrei Bădoi, Andrei Șerban Corbu, Anton Master Dihore, Cristian Munteanu
Vlad Pavel Niculiță, Daria Ștefan, Radu Tudorache
Dirijori: Nicolae Racu și Andrei Ștefan Racu.
Evenimentul realizat cu sprijinul Primăriei Breaza a fost organizat de Ioana Maria Munteanu, cu ajutorul Centrului Național de Informare și Promovare Breaza.
Am cules impresii. Ioana Maria Munteanu ,,Sunt încântată, sunt fericită că am reușit. A fost destul de complicat, dar până la urmă am pus totul cap la cap și sunt foarte mulțumită cum a ieșit evenimentul. Lumea este încântată de muzica pe care au ascultat-o și că au venit în număr destul de mare”.
Prof. Elena Ungureanu: ,, Superb, mai ales vecinii, familia Munteanu care a excelat. Vreau să vă spun că îi cunosc de zeci de ani”.
Prof. Ștefan Ungureanu: ,,Ceva deosebit pentru suflet, ar trebui să fie mai multe întâmplări de acest gen”.
Adriana Miclescu: ,,A fost foarte frumos, o adevărată încântare. M-a impresionat această adunare de suflete”.
Am ieșit afară. Ploaia a stat brusc. Razele solare au devenit orbitoare. Noi nu mai știam ce să facem, mergem fără umbrelă? Dacă începe din nou. În această zonă de lume, schimbările sunt foarte rapide. Cel mai bine este să te pregătești pentru toate variantele.
Dar, dragi prieteni, nu uitați, vara va veni iremediabil. Cu încredere.
Aristotel Bunescu / Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Român

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Lectura neecranizabilă 

Uneori am impresia că o carte se poate citi într-un singur fel: febril. Nu cred în lectura așezată, însoțită...

“Vieţi în umbra trecutului”

Există un interes din ce în ce mai mare pentru trecutul rudelor care au avut de suferit în timpul...

Spectacolul live – o „renaștere” post covid

Unul dintre cei mai apreciați muzicieni ai lumii este un român. Unul dintre cei mai titrați dirijori au lumii...
promovare onlinespot_img

Irakul, „o ţară care se lasă greu descifrată”

Într-o societate în care ne plângem că experții sunt ignorați, este normal ca atunci când ne întâlnim cu unul...

Șahul și pictura – punți între culturi

Maria Yugina este șahist profesionist și artist plastic. Cum se îmbină aceste două direcții? - Intr-adevăr sunt direcții diferite, dar...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi