CulturăArte plasticeCampioni în promovarea picturii

Campioni în promovarea picturii

-

promovare onlinespot_img

Boierițe și boieri dumneavoastră,
Orice domeniu de preocupare are fruntașii săi. Ori dacă dorim a scrie într-un alt limbaj, campionii pot să fie remarcați, cu ușurință, în orice domeniu de activitate.

Personal, palpit pentru pictură, pentru așezarea cu grație a culorilor de toate felurile pe pânză, lemn, carton, sticlă, ori ecran, pe alte suporturi.
Aruncând un fascicul de lumină spre exemplu în ceea ce se numește promovarea picturii și în primul rând a artelor vizuale românești, vom observa și aici că sunt oameni care ies puternic în evidență.


Voi scrie astăzi despre familia pictorilor Truică. Doamna Ioana Enescu Truică și domnul Dan Tudor Truică.
Voi încerca să fiu obiectiv, deși pe parcursul anului trecut, cei doi au avut amabilitatea să editeze două albume de artă care poartă semnătura mea, cu următoarele titluri: ,,Expoziția internațională de artă Valul grecesc” și ,,Abaut Postmodernism”.

În afară de faptul că sunt pictori de valoare amândoi, cei doi soți Trucă sunt de mai mulți ani într-un tur de forță în promovarea artei românești. Iată cum au început ei anul 2021.
Prima expoziție de artă plastică contemporană românească organizată în afara țării, sub egida TRUICART Events Brand, în 2021 a fost Bienala de artă „Danubian” de la Ruse (Bulgaria), aflată la cea de-a V-a ediție. Vernisajul cu fast a avut loc pe 15 ianuarie la Galeria de Artă Ruse, 39 Borisova Av. Acest demers solid a reunit pe simeze 30 de artiști plastici profesioniști din România, Bulgaria, Spania, Grecia și Ungaria.

Pe data de 5 februarie are loc vernisajul Expoziției Internaționale de Artă “ART AND US TODAY”, ediția a IV-a, la Galeria de Artă Dobrich, tot din Bulgaria.

Expun de artiști plastici profesioniști din România, Spania și Ungaria. Iată câteva nume: Bartoc Horia Ioan, Carmen Bazilescu, Gabriela Bodis (Petrica), Mircea Maximilian Boeriu, Cristina Bugariu, Emilia Burlan Firă, Tudor Constantin, Ioana Enescu Truică, Adrian Garbis Hofman, Dan Gelelețu, Mihai Macke Ionescu, Aurelia Matei, Ruxandra Sibil Mermeze, Gabriela Naftanailă Leventu, Nicoleta Nicoara Serea, Lucia Trancota Osz, Liviu Pădurean, Victoria Caraiman Pastuch, Mihaela Radian, Anița Rădulescu, Dan Tudor Truică, Ion Truică, Vladimir Păun Vrapciu.

Indiferent de tehnica abordată artiștii selectați în cadrul acestei manifestări demonstrează, o dată în plus, dincolo de frontiere, actualitatea și acuratețea unui mesaj vizual contemporan racordat la cele mai noi tendințe europene.


Expoziția este deschisă în perioada 4 – 18 februarie 2021.
Urmează un alt proiect, tot în luna februarie, de data asta la Bratislava, în Slovacia, intitulat “The 2nd way after postmodernism”. Expoziția se va deschide pe data de 8 februarie la Galeria de Arta UMELKA, a Uniunii Artiștilor Vizuali din Slovacia.
Dar, să revenim și în România. Familia Truică a lansat invitații pentru data de 17 februarie, anul de grație 2021, la Salonul Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”, ediția cu numărul 14, la Centrul Cultural “Ionel Perlea” din Slobozia.

După cum puteți ușor observa multe expoziții, multe țări, numeroși artiști. Asta după ce și anul 2020 a fost extrem de bogat pentru familia Truică. Desigur au fost respectate toate restricțiile stabilite de autorități.

eea ce ne dorim este să scadă numărul infectărilor cu virusul ucigaș și să crească mereu cifra acțiunilor culturale. Am zis!
Al dumneavoastră prea plecat și prea supus
Aristotel Bunescu


Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Arghezi și radioul

Calculam odată că Tudor Arghezi i-a prins guvernând pe toți regii României, dar și pe cei doi lideri comuniști...

Cu decapotabila pe frontul pandemiei

Nu am fost, din perspectiva europeanului obișnuit, dar mai ales din aceea de cetățean al României, partizanul ieșirii Marii...

Trei evenimente, trei protagoniști și trei concluzii la sărbătoarea Elenei Otilia

În cursul zilei de miercuri, am publicat în revista noastră online câteva rânduri dedicate sărbătorii doamnei Elena Otilia de...
promovare onlinespot_img

Simona Poclid: „Monștrii cu bot de catifea”, Editura Eikon, 2020

(La rubrica „Autori contemporani”, pe care o inaugurăm cu volumul Simonei Poclid, vom prezenta cărți reprezentative ale unor scriitori...

Nakamura și Dubov participă la Grand Prix

Hikaru Nakamura și Daniil Dubov au primit wildcard-uri pentru a participa la FIDE Grand Prix. Cele trei turnee care...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi