OpiniiLa sfârșitul zileiCa doi (sau trei) porumbei

Ca doi (sau trei) porumbei

-

promovare onlinespot_img

Arșiță. Parc expus nemilos la cercetarea pătrunzătoare a soarelui. O pereche de porumbei nu ținea cont de oră sau condiții și se preumbla agale, sortând intermitent și expert te miri ce grăunțe găseau pe alee.

La un moment dat, cei doi dau de o altă porumbiță. Porumbelul nu ține cont de context și lugugu – lugugu și glu-glu-glu – glu-glu-glu pe lângă domniță. Consoarta lui, imperturbabilă, își vedea mai departe de sortări. Porumbelul avea un succes relativ, domnița nici nu fugea, nici nu stătea la gluguitul lui. Și a continuat așa ceva vreme, la scormonit rămânând fetele, iar băiatul, cu curtea.

Până când am aruncat un rest minuscul de pâine, pe care toți trei l-au reperat imediat. S-a terminat brusc cu gluguitul și s-au apropiat de mâncare. Însă din pretendent al domniței, porumbelul se făcuse acum gardian al firimiturii. Mâncau el și perechea lui, doar atât. Pe domniță o alunga amenințător, de unde până atunci nu mai știuse ce plecăciuni să-i mai facă. 

Foto: pixabay/ pexels

Ionut Iamandi
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche, la săptămânalul Reporter Global, la revista lunară Historia și la publicația online Veridica.ro. Autor al volumelor „De comuniști am fugit, peste comuniști am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” - editura Vremea, 2022, „Șahiștii. Povestiri” - editura Eikon, 2021, „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” - editura Eikon, 2020 și „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” - editura Vremea, 2019.

Random posts

La olimpiada de la Paris din 1924 s-a jucat și „prima olimpiadă” de șah din istorie

S-a încheiat Olimpiada de la Tokyo și poate unii dintre dumneavoastră s-au întrebat de ce nu s-a numărat și...

Ana Blandiana și nostalgia anticomunismului

Prezentarea bibliografiei Anei Blandiana ocupă toată pagina a doua a cărții pe care o am în față, Soră lume,...

Carlsen rămâne campion mondial la șah, după o nouă gafă a lui Nepo în partida a unsprezecea

Vineri, Marele Maestru Magnus Carlsen a câștigat și partida a unsprezecea a meciului pentru titlul de campion mondial în...
promovare onlinespot_img

Picturile din calendarul sentimental

Fidel artelor plastice, încep ziua de azi, 17 februarie 2021, cu câteva pagini din cartea primită de la marele...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVI). „Primul Concurs pentru Șampionatul de Șah al României Mari”

Numărul 22 al revistei apare pe 20 noiembrie 1926 și are opt pagini. În deschidere, sub semnătura lui Anatole...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi