OpiniiLa sfârșitul zileiCa doi (sau trei) porumbei

Ca doi (sau trei) porumbei

-

promovare onlinespot_img

Arșiță. Parc expus nemilos la cercetarea pătrunzătoare a soarelui. O pereche de porumbei nu ținea cont de oră sau condiții și se preumbla agale, sortând intermitent și expert te miri ce grăunțe găseau pe alee.

La un moment dat, cei doi dau de o altă porumbiță. Porumbelul nu ține cont de context și lugugu – lugugu și glu-glu-glu – glu-glu-glu pe lângă domniță. Consoarta lui, imperturbabilă, își vedea mai departe de sortări. Porumbelul avea un succes relativ, domnița nici nu fugea, nici nu stătea la gluguitul lui. Și a continuat așa ceva vreme, la scormonit rămânând fetele, iar băiatul, cu curtea.

Până când am aruncat un rest minuscul de pâine, pe care toți trei l-au reperat imediat. S-a terminat brusc cu gluguitul și s-au apropiat de mâncare. Însă din pretendent al domniței, porumbelul se făcuse acum gardian al firimiturii. Mâncau el și perechea lui, doar atât. Pe domniță o alunga amenințător, de unde până atunci nu mai știuse ce plecăciuni să-i mai facă. 

Foto: pixabay/ pexels

Ionut Iamandi
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche, la săptămânalul Reporter Global, la revista lunară Historia și la publicația online Veridica.ro. Autor al volumelor „De comuniști am fugit, peste comuniști am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” - editura Vremea, 2022, „Șahiștii. Povestiri” - editura Eikon, 2021, „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” - editura Eikon, 2020 și „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” - editura Vremea, 2019.

Random posts

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XIV). Wolfgang Pauly la jubileu

Numărul 16 din 15 august 1926, subintitulat „Supliment al Revistei de Șah”, are 16 pagini și reprezintă o dedicație...

Triplă lansare: Revista online Chess Corporate Pallas Athena, Festivalul Chess Corporate Pallas Athena, Chess Business Club

Joi, 30 iulie 2020, triplă dată de naștere pentru trei laturi ale unui puternic și stabil triunghi echilateral. A...

Care sunt cei 7P de la PERFORMANȚĂ?

Vă amintiți începuturile din viața voastră? Cum începe drumul către Performanță? Eu am început de multe ori, am luat-o de la...
promovare onlinespot_img

Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social: Ovidiu Atanasiu – „Între output-ul unei școli și input-ul pieței muncii în momentul acesta este o prăpastie uriașă”

Invitatul emisiunii Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social a fost Ovidiu Atanasiu, fondator American Alternative School – AmSchool. Ovidiu Atanasiu are...

Când „Free” nu e deloc free

A trebuit zilele trecute să apelez la un taxi. Și mi-am amintit că aveam în telefon o aplicație descărcată,...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi