OpiniiLa sfârșitul zileiCa doi (sau trei) porumbei

Ca doi (sau trei) porumbei

-

promovare onlinespot_img

Arșiță. Parc expus nemilos la cercetarea pătrunzătoare a soarelui. O pereche de porumbei nu ținea cont de oră sau condiții și se preumbla agale, sortând intermitent și expert te miri ce grăunțe găseau pe alee.

La un moment dat, cei doi dau de o altă porumbiță. Porumbelul nu ține cont de context și lugugu – lugugu și glu-glu-glu – glu-glu-glu pe lângă domniță. Consoarta lui, imperturbabilă, își vedea mai departe de sortări. Porumbelul avea un succes relativ, domnița nici nu fugea, nici nu stătea la gluguitul lui. Și a continuat așa ceva vreme, la scormonit rămânând fetele, iar băiatul, cu curtea.

Până când am aruncat un rest minuscul de pâine, pe care toți trei l-au reperat imediat. S-a terminat brusc cu gluguitul și s-au apropiat de mâncare. Însă din pretendent al domniței, porumbelul se făcuse acum gardian al firimiturii. Mâncau el și perechea lui, doar atât. Pe domniță o alunga amenințător, de unde până atunci nu mai știuse ce plecăciuni să-i mai facă. 

Foto: pixabay/ pexels

Ionut Iamandi
Ionuț Iamandi este jurnalist la Radio România Actualități cu o experiență de presă de peste 25 de ani. A fost redactor la secția română a BBC World Service de la București și Londra și redactor-șef la adevarul.ro. Comentator pe teme de actualitate și istorie recentă la săptămânalul cultural Dilema Veche, la săptămânalul Reporter Global, la revista lunară Historia și la publicația online Veridica.ro. Autor al volumelor „De comuniști am fugit, peste comuniști am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” - editura Vremea, 2022, „Șahiștii. Povestiri” - editura Eikon, 2021, „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” - editura Eikon, 2020 și „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” - editura Vremea, 2019.

Random posts

PROFESORUL VICTOR DAN ZLĂTESCU – Două decenii de rememorări ale unei vieți exemplare

La data de 5 noiembrie 2020, s-au împlinit 20 de ani de la trecerea în eternitate a profesorului VICTOR...

GCT Superbet Classic: Rapport, înlocuit în ultimul moment de Deac

Marele maestru ungar Richard Rapport s-a retras în ultimul moment din turneul GCT Superbet Classic (București, România), din motive...

Titled Tuesday dublează numărul turneelor și triplează premiile

Titled Tuesday va avea parte de modificări majore interesante începând cu 1 februarie. Vor fi de două ori mai...
promovare onlinespot_img

Nepomniachtchi câștigă Turneul Candidaților pentru a doua oară la rând

Cu o rundă înainte de final, Ian Nepomniachtchi a câștigat Turneul Candidaților FIDE pentru a doua oară consecutiv, obținând...

Erigaisi câștigă Tata Steel Chess India Rapid 

După ce a făcut o impresie extraordinară la turneul Lindores Abbey Blitz de săptămâna trecută, MM Arjun Erigaisi s-a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi