OpiniiBucuriile olimpice vin la orice vârstă

Bucuriile olimpice vin la orice vârstă

-

promovare onlinespot_img

Ne rezervăm plăcerea, pentru cei care urmăresc revista noastră, să menținem temele abordate în sfera bucuriilor, într-o lume asaltată de știri, comentarii, reportaje și interviuri pe teme care ne întristează.

Vom face astăzi un popas pe tărâmul bucuriilor care nu țin cont de vârstă. Unele dintre acestea sunt din sfera mișcării olimpice.

Încă din stadiul intrauterin, viitorii bebeluși simt bucuriile de acest gen. Este vorba de viitoarele mămici care le oferă motive de satisfacție, fie cu un succes olimpic, fie ca suporter al unui sportiv medaliat. De copilărie, ce să mai vorbim? Cei mici simt și mai bine aceste momente de satisfacție. Sigur, tinerii și adulții care urcă pe podiumul olimpic trăiesc cel mai intens încântarea. La vârsta înțelepciunii, cum numesc unii vârsta a treia, în calitate de părinte, ori bunic, tot așa. Ne bucurăm pentru victoriile copiilor, ori nepoților.

Vom dedica rândurile următoare unor bucurii rezervate copiilor și tinerilor. În afară de cei implicați direct în disciplinele sportive olimpice, este vorba de o invitație pentru cei care au talent fie la așezarea cuvintelor, unul după altul, fie la potrivirea culorilor.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR) în parteneriat cu Ministerul Educației,  organizează online și anul acesta tradiționalele concursuri naționale de educație olimpică, din cauza pandemiei.

Cei interesați se pot înscriere la următoarele categorii de vârstă:

7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani pentru concursul „Un Condei numit Fair-Play”, ajuns la cea de-a XXI-a ediție
6-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani pentru concursul „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”,ajuns la cea de-a XXIX-a ediție
Termenele limită de transmitere a lucrărilor sunt:

Concursul național de literatură și jurnalism sportiv „Un Condei numit Fair-Play”, până la data de 22 octombrie 2021, inclusiv.

Concursul național de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” până la data de 1 noiembrie 2021, inclusiv.
Jurizările lucrărilor vor avea loc în luna noiembrie, iar anunțarea câștigătorilor pentru cele două concursuri naționale se va realiza online.

Se vor acorda premii constând în cărți, materiale de pictură și albume de artă.

Premiile vor fi trimise câștigătorilor prin intermediul unei firme de curierat.

Expedierea lucrărilor împreună cu talonul de participare completat și lipit pe spatele lucrării, se va face la adresa: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Bulevardul Mărăști, nr. 20 A, sector 1, București, cod 011468. Lucrările și taloanele anexate pentru concursul de literatură și jurnalism sportiv pot fi transmise și pe adresa de email: maria.baleanu@cosr.ro

Cei care doresc să participe la concursuri sunt rugați să trimită lucrările respectând prevederile din regulamente. Prevederile lor, dar și taloanele de participare pentru fiecare concurs se regăsesc și pe site-ul www.aor.cosr.ro, la secțiunea Activități.

În calitate de gazetar și organizator, am avut marea bucurie să coordonez ceremoniile de premiere ale unor ediții din trecut de la cele două concursuri. Vă mărturisesc, având mâna pe inimă, că am simțit, am văzut,  în mod direct, cum cei mici, dar și părinții, ori bunicii însoțitori trăiau momente unice la festivitățile de premiere. Dacă aveți în familie oameni care se pricep la cuvinte, ori la culori, vă invităm să îi îndemnați să se înscrie. Mult succes tuturor!

Aristotel Bunescu

Foto-COSR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Sinteza dezbaterii “Antreprenoriatul social”- o reuniune animată de Gică Contra

Revista Patronatului Român a organizat joi, 4 martie, dezbaterea cu tema “Antreprenoriatul social.” Reuniunea s-a desfășurat în sistem mixt...

Comunicat de presa posteveniment

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...

Turneul Kyushu, fără favorit #sumo

Turneul de sumo din Kyushu, cea mai sudică dintre insulele mari ale arhipelagului japonez, a început azi cu prima...
promovare onlinespot_img

Pictura în ziua inimii

4.5.4. Sau 4 florar ora 4. Ora la care au debutat treburile cotidiene din noua zi. Pentru un personaj...

Noua listă Elo: Carlsen și Hou Yifan rămân în fruntea clasamentului

În fruntea clasamentului mondial FIDE din octombrie 2021 sunt chiar cei care erau de așteptat să fie. Cu un...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi