Fără categorieBucureștiul poate găzdui finala EURO 2020

Bucureștiul poate găzdui finala EURO 2020

-

promovare onlinespot_img

Locuiesc în apropierea Arenei Naționale din București, acolo unde au avut loc patru confruntări din actualul turneu final EURO 2020.
Dacă nu avem fotbaliști angrenați în competiție – România nu a reușit calificarea – suntem totuși reprezentați prin alte aspecte. Avem voluntari frumos echipați și foarte amabili. Avem posibilitatea de a găzdui niște meciuri oficiale. Avem noi stadioane pentru antrenament, la standarde UEFA. Avem oameni care arbitrează, avem comentatori, avem suporteri și multe altele.
Antrenorul Dan Petrescu a declarat că România a fost o gazdă extraordinară la cele 4 partide din cadrul Campionatului European, el precizând că Bucureştiul poate organiza fără probleme şi finala EURO 2020 în locul Londrei.
„Până la urmă a ieşit bine, România a fost o gazdă extraordinară… La un moment dat, în timpul meciului Franţa – Elveţia a început să scandeze ‘România-România’ tot stadionul, chiar şi francezii, şi elveţienii scandau ‘România’. A fost emoţie şi plăcere, mi-a plăcut atmosfera. De mult nu am mai avut o astfel de atmosferă pe stadioane, pentru că s-a jucat mult timp fără spectatori. A fost şi preşedintele UEFA la meci, poate se gândeşte să aducă finala EURO 2020 la Bucureşti. Dacă sunt probleme la Londra, eu spun că putem să găzduim finala fără probleme”, a spus tehnicianul făcând referire la faptul că UEFA încearcă să convingă autorităţile din Marea Britanie să ridice restricţiile de carantinăre pentru fanii care vor asista la finala de la Londra.
În altă ordine de idei, vreau să subliniez că am fost și eu pe urmele suporterilor care au intrat la meci. Drumurile erau bune, marcajele spre stadion făcute ca lumea.
Cel mai amuzant este faptul că pe Bulevadrul Decebal m-am întâlnit cu un personaj care avea la mână banderolă cu EURO 2020. Adică avea accesul asigurat la evenimente. Am vrut să fac un interviu cu el. Îl întreb în limba engleză dacă preferă să dialogăm în franceză sau în engleză? Se uită la mine ca la felul 14, iar apoi îmi spune că este din …București. Am stat puțin de vorbă cu el. Regreta mult faptul că nu sunt jucătorii români în competiție.
Acum, așteptăm cu mare nerăbdare sferturile de finală, cele două semifinale și desigur marea finală. Dumneavoastră cine credeți că va câștiga ?
Aristotel Bunescu

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Elo Meter – Un test prin care îți poți calcula singur forța de joc

Mulți oameni și-ar dori să cunoască ce rating Elo au, fără să fie nevoiți să joace zeci de partide...

Cât de periculoasă este scăderea nivelului de oxigen din lacurile din întreaga lume? 

Nivelul oxigenului din apele lacurilor din întreaga lume este în scădere. Acest fenomen poate duce la ”sufocarea” faunei sălbatice...

Războiul de 100 de ani: acum și la doză

Oricât de opuse le-ar fi interesele la un moment dat, nu e deloc imposibil ca relația dintre doi oameni...
promovare onlinespot_img

Olimpiada din Japonia – ETH, cea mai rapidă femeie din lume

Superlativele au fost mereu vânate de gazetari, nu numai de autorii cărții recordurilor. Atleta jamaicană Elaine Thompson-Herah, pe scurt ETH,...

„Șahiștii” la TV

Numărătoarea inversă a început. Volumul de proză scurtă „Șahiștii”, al colegului nostru de redacție, Ionuț Iamandi, nici nu a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi