OpiniiLa sfârșitul zileiBlocat în Ucraina: Pe un maestru internaţional indian l-a...

Blocat în Ucraina: Pe un maestru internaţional indian l-a prins războiul la Kiev

-

promovare onlinespot_img

Joi dimineață, Anwesh Upadhyaya s-a trezit cu sunetul slab al exploziilor și cu vederea unor oameni care își încarcau mașinile cu bunuri și plecau. Maestrul Internațional în vârstă de 30 de ani din India, care servește ca medic rezident la spitalul orașului nr. 8 ucenic în gastroenterologie, locuiește în capitala ucraineană Kiev din 2012. Nu și-a imaginat niciodată că o astfel de criză va avea loc în timpul vieții sale.

Rusia a lansat operațiuni militare în Ucraina joi dimineață, iar spațiul aerian a fost închis pentru zboruri civile. Anwesh trebuia să zboare înapoi în India în prima săptămână a lunii martie. Cu peste 15.000 de indieni aflați în prezent în Ucraina, ambasada Indiei din Ucraina plănuise anterior să organizeze zboruri charter pentru evacuare. Acum, însă, toate zborurile speciale stau la sol. Semnele de panică sunt peste tot în capitală. „Chiar înainte ca supermarketurile și magazinele locale să se poată deschide în această dimineață, erau cozi lungi afară”, a spus el, „am văzut o mulțime de oameni fugind cu bagaje, fugind din oraș. Ambasada Indiei ne-a cerut să rămânem acolo unde suntem chiar acum, așa că asta voi face.”

Anwesh are gata sacul lui cu provizii de urgență, dar nu este sigur că îi vor ajunge. Antrenorul său locuiește și el la Kiev, nu prea departe de apartamentul său. „Este puțin frig aici. Nu știu cât timp vor funcționa rețelele de energie, încălzire, gaz și telefonie. Odată ce se sting, nu sunt sigur ce voi face în continuare”, a spus Anwesh. „Fie că este la mine sau mă duc la antrenorul meu, nimeni nu mai este în siguranță. Cu toții suntem la fel de neputincioși.”

__________

Anwesh Upadhyaya în Kiev, anul acesta, înainte de izbucnirea războiului.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Franța așteaptă entuziastă Olimpiada din 2024

Nu s-au stins încă prea bine ecourile ediției de vară a Jocurilor Olimpice găzduite recent, cu mult fast, de...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XVII). „Matchul acesta va fi un fel de luptă între mașină și rațiunea omenească!”

Anul 1927 începe cu o veste foarte bună pentru revistă. Ea devine publicația oficială a Federației Române de Șah,...

Fostul şalanger la titlul mondial, Serghei Karjakin, pus pe lista neagră a şahiştilor după ce a lăudat invazia militară a Ucrainei la ordinul lui...

Grand Chess Tour s-a alăturat altor organizatori care au interzis participarea la turneele lor a fostului şalanger la titlul...
promovare onlinespot_img

Bilanțul Jocurilor Olimpice din Japonia

A fost și ultima zi a Jocurilor Olimpice de vară din Japonia. Au fost prezente 205 delegații naționale plus...

Teatrul independent, între realitate și idealism

Înainte de a deschide un teatru, se pune o întrebare importantă: ce nou și specific poate oferi spectatorului? În...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi