OpiniiBizarerii: Ceremonia de deschidere a unei olimpiade închise

Bizarerii: Ceremonia de deschidere a unei olimpiade închise

-

promovare onlinespot_img

Deși competițiile au început efectiv de două zile, abia vineri este programată festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară, ediția cu numărul 32, ce are loc în Japonia.
Cu alte cuvinte, deschiderea unei Olimpiade moderne închise, deoarece publicul spectator nu are acces pe arenele sportive din motive pe care nu la mai amintesc aici să nu mă enervez chiar de dimineață.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo începe vineri, de la ora 14:00 (ora României), pe Stadionul Naţional Olimpic din Tokyo, momentul culminant fiind parada delegațiilor. România este reprezentată la Jocurile Olimpice 2020 de 101 sportivi, iar canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință sunt purtătorii drapelului național.
Amânate în 2020 din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt organizate anul acesta într-o atmosferă lipsită de fast, fără spectatori și sub aceeași amenințare apăsătoare a pandemiei. Mai mulți sportivi au fost depistați deja în satul olimpic ca fiind infectați cu virusul cunoscut deja, iar amenințarea unei noi anulări a Jocurilor Olimpice a stăruit până în ultima clipă. Tokyo este în stare de urgență până la 22 august.
Să ne bucurăm însă pentru victoria norocoasă a echipei olimpice de fotbal, 1-0, cu formația Hondurasului.
Mirel Rădoi, antrenorul tricolorilor care au jucat cu echipament albastru, a recunoscut că a fost un rezultat puțin norocos dacă ne gândim că am cucerit primele trei puncte din grupa noastră, cu ajutorul unui autogol.
Dar, din cosmos nu se vede decât rezultatul final. Istoria olimpică va consemna și ea victoria României în fața Hondurasului, în anul de grație 2021, ziua 22 iulie.
Sperăm și în zilele următoare la rezultate bune pentru reprezentanții României.
Aristotel Bunescu
Foto – pixabay

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Pictură, șah, calendar

Aparent, trei concepte fără legătură între ele. Dar, parcurgând rândurile de mai jos, veți vedea că este o conexiune...

Trofeele la șah rapid și blitz, pe echipe

14 septembrie 2020 Gata, linie dreaptă pentru primele competiții de șah adevărat. Partidele online sunt interesante, dar nu se compară...

Nicolae Manolescu și „gemenii univitelini ai capitalismului și comunismului”

Într-un articol publicat în 1990 în cotidianul România Liberă, criticul literar Nicolae Manolescu s-a oprit asupra unei butade care...
promovare onlinespot_img

Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social: Ovidiu Atanasiu – „Între output-ul unei școli și input-ul pieței muncii în momentul acesta este o prăpastie uriașă”

Invitatul emisiunii Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social a fost Ovidiu Atanasiu, fondator American Alternative School – AmSchool. Ovidiu Atanasiu are...

Stejarul lui Vlahuță

Așadar, se poate. E pandemie, dar muzeele sunt încă accesibile, spre deosebire de perioada stării de urgență - cel...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi