Fără categorieBeatrice Art ne oferă secretul pentru echilibrul sufletesc și...

Beatrice Art ne oferă secretul pentru echilibrul sufletesc și mental

-

promovare onlinespot_img

15 noiembrie, 2021. Privesc fila de calendar de pe biroul meu și îmi dau seama că luna bucuriilor, luna cadourilor se apropie cu pași repezi. Două săptămâni trec foarte repede, mai ales în ritmul în care trăim noi.

Vreau să vă relatez despre un ,,cadou” special primit cu puține ore în urmă. Am primit….atenție mărită… chiar secretul pentru echilibrul sufletesc și mental!

Poate vor fi unii cititori care nu mă cred. Dar, dacă veți urmării rândurile de mai jos, veți observa ușor că am dreptate.

Cu alte cuvinte, am descoperit un artist de valoare, un creator special dedicat trup și suflet marii sale pasiuni – desenul. Dar, să începem cu începutul.

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Numele meu este Beatrice-Valentina Ionița (nume preluat prin căsătorie). Sunt născută într-o zi superbă de septembrie a anului 1972.

Sunt contabilă, iar în timpul liber, care este foarte puțin, mă relaxez desenând și ascultând muzica. Sunt artist amator autodidact, iar ca mediu folosesc cărbunele și grafitul, un stil ce mă definește pe mine ca artist.


M-am îndrăgostit de lumini și umbre”, pe când aveam 12 ani, când profesoara de desen din școala generală, mi-a pus în mână pentru prima dată, o bucată de cărbune cu care am început să mă joc descoperind tonuri de gri, contraste…
De la 13 ani, până la 45 ani, nu am mai desenat; mi-am dedicat timpul familiei și job-ului. De la 45 de ani, am revenit la pasiunea mea din copilărie, DESENUL.
Astăzi, cei ce-mi urmăresc activitatea artistică, mă găsesc pe Facebook și Instagram sub denumirea de BEATRICE ART.

-Pentru ce desenul și nu muzica spre exemplu?

-De ce desenul și nu muzica? În copilărie, cu siguranță le-aș fi ales pe amândouă, însă acum, am găsit o cale în care să le îmbin armonios: în timp ce desenez, ascult cu mare plăcere muzica, câteodată și fredonez (doar pentru urechile mele), pentru mine ele fiind inseparabile.

În fundal este ascultată o melodie,
Creionul dansează pe hârtie
Trasând punct, linie, punct, linie
Și astfel totu-i doar armonie.
(Versuri proprii)

-Felicitări, frumoase rime. Ce teme preferați?

-Temele mele preferate sunt florile, animalele și portretele. Mă fascinează să desenez ochii umani.

-Vă simțiți mai bine pe dimensiuni mici, ori mari?

-Ce-a mai mare dimensiune folosită a fost de 100/70. Îmi place să folosesc dimensiuni mari, deoarece pot scoate în evidentă detaliile mult mai ușor. La desenele făcute pe un format mare este foarte multă muncă, dar rezultatul este fantastic! Câteodată și eu sunt surprinsă de ceea ce poate ieși din mâinile mele!

-Unde vă vedeți peste un deceniu?

-Peste 10 ani, îmi doresc ca numele BEATRICE ART să fie cunoscut de iubitorii de artă/artă grafică, să le pot încânta ochii cu lucrări minunate. Doresc sa particip la cât mai multe expoziții, astfel desenele mele să ajungă sa fie expuse pe pereții multor case.

Cu toate la un loc, bune și rele, că așa este viața, mă bucur de natura care-mi încântă ochii cu imagini splendide în fiecare anotimp, de pasiunile pe care le am: desen, poezie, citit, ascultat muzică, tricotat. Acestea toate îmi umplu puținul timp liber pe care-l am și insuficient pentru câte vreau sa fac.

– Ce puteți transmite celor care vă urmăresc în spațiul virtual?

-În încheiere, doresc să încurajez pe toată lumea să-și urmeze visul. Acest lucru mie mi-a adus echilibru atât sufletesc, cât si mental; sunt foarte fericită de fiecare dată când văd rezultatul muncii mele.

Mulțumesc tuturor pentru susținere, încurajare, apreciere și critică. Toate acestea au condus la “șlefuirea” mea ca artist si ca om.

Să auzim doar de bine!
Sărbători fericite!

Semnat,
BEATRICE ART
– Mulțumim frumos pentru acest dialog. Vă dorim multă sănătate, bucurii autentice. Vă urăm ca splendidele dumneavoastră imagini să ajungă la un număr cât mai mare de oameni. Cu siguranță ei vor reuși să își găsească echilibrul sufletesc și mental.

Dar acum, e momentul să vadă lumea câteva minunății…

Superb, emoționant, greu de uitat așa ceva. Zi frumoasă tuturor!

Un admirator,

Aristotel Bunescu

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Ana Blandiana și nostalgia anticomunismului

Prezentarea bibliografiei Anei Blandiana ocupă toată pagina a doua a cărții pe care o am în față, Soră lume,...

Picturile din calendarul sentimental

Fidel artelor plastice, încep ziua de azi, 17 februarie 2021, cu câteva pagini din cartea primită de la marele...

Transformarea

Într-o dimineață, Igor Șansa se trezi metamorfozat într-un pion. La început, nimic nu i se păruse neobișnuit. Când a deschis...
promovare onlinespot_img

Reporterul grizonat

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere. Zicala se adeverește încă o dată, recitind reportajele lui Felix Brunea-Fox. Reporterul grizonat...

Fair play în sumo

Există în sumo peste optzeci de kimarite, sau procedee tehnice (și fizice) prin care un rikishi este declarat câștigător....
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi