BusinessAzi se termină consultarea privind euro digital. Primele concluzii

Azi se termină consultarea privind euro digital. Primele concluzii

-

promovare onlinespot_img

Motto: „Dacă nu poți ajunge bogat, fă-te vecinul unui om bogat”. Proverb armean

Am ales o mostră de înțelepciune armeană, nu pentru că jumătatea maternă a arborelui meu genealogic are rădăcini la Erevan. Dar m-am convins că sunt foarte puține șanse să ajung bogat, dacă nu am reușit până acum. Am ales deci cel mai bogat vecin posibil pe care îl arăta la finalul acestor rânduri.

Astăzi, 12 ianuarie, anul de grație 2021 se termină perioada de consultare publică deschisă în toamnă pentru a strânge opiniile cetăţenilor, dar în primul rând ale academicienilor, tuturor celor din sectorul financiar şi ale autorităţilor privind euro digital, relatează agenţiile internaționale de presă.

Eurosistemul, adică Banca Centrală Europeană şi băncile centrale naţionale, finalizează astfel o trecere în revistă a tuturor punctelor de vedere pertinente privind trecerea euro în rândul criptomonedelor.


Chiar și în aceste momente, putem releva câteva dintre concluzii.
Trebuie să fie găsite, în primul rând, căile de stopare a spălării banilor. Apoi să vedem cum ajunge euro virtual în aşa-numitele portofele electronice, pentru a facilita plata la comercianţi. De fapt aceasta este și rațiunea pentru care se fac toate aceste demersuri.
Cei care pledează intens pentru euro virtual relevă apoi posibilele facilități de plată transfrontalieră, în faţa monedelor virtuale ale altor bănci centrale care vor concura cu moneda europeană, scrie spre exemplu agenția spaniolă EFE.

Sigur, mai sunt unele aspecte tehnice de rezolvat precum confidenţialitatea în cazul utilizării euro digital.
Continentul nostru, ca și întreaga planetă trebuie să fie gata dacă va trebui să lanseze euro digital.

Banca Centrală Europeană, dar și băncile naționale de pe continent au obiectivul prioritar de a furniza un sistem de plăţi mai eficient şi bine securizat contra atacurilor cibernetice. Hoții din acest spațiu virtual fac și ei pregătiri intense, pentru a sustrage ușor și cât mai discret criptomonedele, inclusiv euro virtual când va fi pe piață. Apoi își pun în cap celebra glugă întunecară pentru a nu se vedea figura, element esențial pentru poliție.
Scriu aceste rânduri pentru cititorii fideli ai Revistei Patronatului Român în zorii zilei de 12 ianuarie. Este data la care s-a născut în anul 1876 scriitorul american Jack London.
Unul dintre volumele sale renumite este intitulat relevant ,,Timpul nu așteaptă”, care a văzut lumina tiparului în anul 1910.

După cum simțiți pe propria piele, adevărul este valabil după deceni și pentru zilele noastre.
Iată situația mea spre exemplu. Sunt trăitor acum în orașul Breaza, din județul Prahova. Specific județul că mai sunt șase puncte din România cu numele Breaza. Aici au dispărut toate oficiile bancare și nu mai poți trimite nimic în conturi. Ce bine era dacă aveam noi pus la punct sistemul de transferare virtuală a banilor. Cumpărai alimente pe monede virtuale, plăteai toate facturile într-o criptomonedă preferată. Mai făceai un cadou unui prieten fără să te scoli de la caietul tău cu notații zilnice. Iar pentru un dar în Belgia, la sculptorul Marian Sava spre exemplu, apelai ușor la euro virtual.

Am de respectat o promisiune făcută la început. ,,Vecinul” bogat, în familia căruia am și intrat este Dumnezeu.
Aristotel Bunescu


Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Viața dincolo de ecrane

În 26 mai Anul Domnului 2021 o să vă relatez câteva excentricități care au avut loc în spatele ecranelor. Dar,...

Cele mai traduse cărți din lume

Platforma Preply a prezentat recent rezultatul unei compilații destul de laborioase: lista celor mai des traduse cărți din (aproape)...

Evenimente militare în epoca pandemică

În timp ce întreaga umanitate este cu ochii pe evoluția epocii din punct de vedere pandemic, iată că forțele...
promovare onlinespot_img

Comunicat de presa posteveniment

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...

Confederația Patronatul Român – COMUNICAT DE PRESĂ

Motto: “Întreprinderea de afaceri are două - și doar două - funcții de bază: marketing și inovare. Marketingul și...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi