ȘahAzi începe C. N. de Șah Elisabeta Polihroniade

Azi începe C. N. de Șah Elisabeta Polihroniade

-

promovare onlinespot_img

26 octombrie 2020

Astăzi, luni, 26 brumărel, anul de grație 2020, vă invităm cu drag să urmăriți o nouă competiție de șah în sistem online.
Federația Română de Șah, în colaborare cu ACS „Elisabeta Polihroniade” și Fundația Gambit Elisabeta Polihroniade organizează cea de-a XII-a ediție a Campionatului Național de șah pentru echipe mixte de copii și juniori.
Competițiile se vor juca online la ritmul de 15 min + 2 sec/mutare fiecare jucător, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2020.
Va fi cu siguranță o competiție care ne va aduce aminte, tuturor din marea familie a șahiștilor, de figura doamnei Elisabeta Polihroniade.

Am avut marea plăcere să o cunosc personal și am colaborat intens.
Am fost nu numai la competițiile pe care le organiza, dar am căutat să scriu ritmic și despre activitatea sa internațională.
Am avut privilegiul să merg la domiciliul său în zona Piața Amzei din București. Am evocat acolo, cu mare plăcere, activitatea sa de … ziarist.
A făcut ani de zile , la Televiziunea Română, emisiuni foarte interesante adresate amatorilor de șah. Din păcate astăzi șahul este foarte puțin popularizat prin intermediul ecranelor de televizor, mai mult pe ecranele calculatoarelor.

Nu mai amintesc de faptul că șahul este aproape dispărut din publicațiile din țara noastră, la rubricile sportive, ori de divertisment.
Un mare șoc a fost pentru toată lumea trecerea sa la Domnul. Atunci, pentru prima dată în viața mea, am văzut cum toată suflarea șahistă din țara noastră, dar și de peste hotare a participat, cu mare durere, la toate evenimentele care au marcat dispariția sa.
Va rămâne mereu, în amintirea tuturor, o figură plină de lumină.

O întrebam mereu:
– Ce mai este nou în lumea dumneavoastră ?
– Bun găsit ! Avem multe știri. Cu ce începem ? Cu cele naționale, ori cu cele internaționale ?
– O să le luăm pe rând, dacă îmi îngăduiți…
Începea atunci un dialog palpitant despre un campionat, un congres, o aniversare, un nou număr al revistei pe care o fondase.
Dar să revenim la oile noastre, adică la competiția care începe astăzi, 26 octombrie 2020.
Echipe formate din sportivi legitimați la cluburi afiliate Federației Române de Şah. Categoriile de vârstă sunt următoarele: U8 – sportivi născuți după 1 ianuarie 2012 U10 – sportivi născuți după 1 ianuarie 2010 U12 – sportivi născuți după 1 ianuarie 2008 U14 – sportivi născuți după 1 ianuarie 2006 La o categorie de vârstă, o echipă este formată din 4 sportivi titulari băieți sau fete (minimum o fată, care va ocupa masa 4) + 2 rezerve (băieți sau fete). La mesele de băieți pot evolua și fete. Jucătorii pot evolua la o categorie de vârstă superioară.
SISTEMUL DE JOC Sistem elvețian pentru echipe – 7 runde, dacă sunt înscrise 9 sau mai multe echipe• Sistem turneu simplu sau multiplu tur, dacă sunt 8 sau mai puţine echipe.• Timpul de joc: 15 min+2 sec/jucător. Se vor acorda 2 puncte pentru un meci câștigat, 1 punct pentru un meci egal și 0 puncte pentru un meci pierdut, iar punctajul total va fi obţinut prin însumarea punctelor de meci. În cazul egalității de puncte intre două sau mai multe echipe, clasamentul final va fi stabilit pe baza următoarelor criterii: 1. rezultatul direct între două echipe aflate la egalitate de puncte sau mica diagramă, în cazul mai multor echipe aflate la egalitate de puncte. 2. suma punctelor obținute de jucătorii echipelor aflate la egalitate de puncte (punctaverajul în sistem olimpic). 3. echipa cu media de vârstă mai mică.
Echipa câștigătoare la fiecare categorie de vârstă obține titlul de echipă campioană națională. Echipei clasate pe primul loc i se va acorda cupă, iar componenților echipei medaliile de aur și diplome. Echipele clasate pe locurile II și III vor primi medaliile de argint, respectiv de bronz și diplome. Se vor acorda medalii de aur, argint, bronz și diplome primilor trei clasaţi pe fiecare masă de joc, la fiecare categorie. Toţi participanţii vor primi diplome de
CALENDAR* 26 OCT 27 OCT 28 OCT 29 OCT 30 OCT 31 OCT 01 NOI CATEGORIA U8 Runda 1 Ora 16.00 Runda 2 Ora 16.00 Runda 3 Ora 16.00 Runda 4 Ora 16.00 Runda 5 Ora 16.00 Runda 6 Ora 10.00 Runda 7 Ora 10.00 CATEGORIA U10 Runda 1 Ora 17.00 Runda 2 Ora 17.00 Runda 3 Ora 17.00 Runda 4 Ora 17.00 Runda 5 Ora 17.00 Runda 6 Ora 11.00 Runda 7 Ora 11.00 CATEGORIA U12 Runda 1 Ora 18.00 Runda 2 Ora 18.00 Runda 3 Ora 18.00 Runda 4 Ora 18.00 Runda 5 Ora 18.00 Runda 6 Ora 12.00 Runda 7 Ora 12.00 CATEGORIA U14 Runda 1 Ora 19.00 Runda 2 Ora 19.00 Runda 3 Ora 19.00 Runda 4 Ora 19.00 Runda 5 Ora 19.00 Runda 6 Ora 13.00 Runda 7 Ora 13.00 *Poate suferii modificări în funcţie de numărul echipelor înscrise şi sistemul de joc.
ASPECTE TEHNICE Tragerea la sorți se va efectua conform regulilor sistemului elvețian pe echipe, rangul inițial de concurs al unei echipe fiind stabilit de media coeficienților rating FIDE/CIV a echipei de bază. Stabilirea perechilor pentru runda următoare se va face imediat după omologarea rezultatelor din runda curentă. Lista de start, tragerea la sorţi, vor fi efectuate cu programul Swiss-Manager, rezultatele oficiale vor fi afişate pe platforma: www.chess-results.com. Toate partidele se vor disputa pe platforma www.chessking.com. Pentru participare fiecare jucător trebuie să fie conectat la internet cu un echipament (Laptop sau PC) și aplicația ZOOM instalată pe acesta. Pe durata partidelor jucătorii vor fi supravegheați audio-video de către arbitrii competiției. În camera de joc, existența unui alt echipament electronic în afara celui folosit pentru disputarea partidei, precum și a altei persoane sunt interzise, în caz contrar partida este pierdută prin decizia arbitrului. Utilizarea motoarelor de șah pe computer și a bazelor de date în timpul jocului este strict interzisă. Asistența acordată de alte persoane este de asemenea interzisă. Verificarea antifraudă se va face atât „live”, cât și după turneu. Site-ul utilizează un software antifraudă și de securitate de nouă generație, care permite detectarea în timp real a comportamentului necorespunzător. Jucătorii găsiți că vor înșela vor fi șterși din clasare, iar echipa sa va fi exclusă din turneu. Nu există un proces de apel. Dacă va fi necesar, Directorul Turneului va decide orice fel de acțiune și deciziile sale vor fi definitive. Instrucțiunile specifice desfășurării competiției vor fi transmise conducătorilor echipelor, ulterior validării înscrierilor. Apreciem cooperarea tuturor participanților la menținerea acestui concurs prietenos, onorabil și corect. ÎNSCRIEREA ECHIPELOR Înscrierea unei echipe, se va face prin completarea de către reprezentantul clubului/conducătorul echipei respective al unui formular de înscriere care va cuprinde următoarele date: denumirea completă a echipei adresa, telefon, e-mail componența nominală a echipei (numele și prenumele sportivului, anul nașterii, coeficientul rating FIDE pentru şah rapid şi şah clasic (dacă este cazul) și CIV, categoria sportivă. Sportivii vor fi înscriși în ordinea meselor (masa 1, masa 2, masa 3, masa 4 și rezerve) în ordinea descrescătoare Rating FIDE sau CIV. persoana de contact, nr. telefon, e-mail; și transmiterea acesteia prin e-mail la adresa: contact@elisabetapolihroniade.ro Înlocuirea unui titular (jucător/jucătoare) cu o rezervă se va face prin lista de meci transmisă prin email cu maxim 2 ore înainte de startul rundei. Pentru validarea dreptului de participare fiecare echipă trebuie să facă dovada achitării taxei de participare, precum şi taxa pentru vizele anuale ale jucătorilor către Federația Română de Şah.
ECHIPA DE ORGANIZARE ȘI ARBITRAJ DIRECTOR TURNEU: EMIL DELIMAN ARBITRU ȘEF: RADU CĂTĂLIN CHIRILĂ. El va coordona pe GABRIEL SUCIU , IOSIF BARATOSI , IULIAN GABĂR , STELIAN AZIMIOARĂ.
Va fi, cu siguranță, un prilej pentru noile generații de copii și juniori să afle noi detalii despre cea care a fost doamna șahului românesc.
Revista noastră online va încerca, în măsura posibilităților, să vă țină la curent cu desfășurarea ostilităților în această competiție.

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Jonathan Penrose, 1933-2021

Jonathan Penrose, de zece ori campion al Marii Britanii la șah, mare maestru la tablă și mare maestru la...

Primul doctor de șah în România

Am avut marea șansă să o văd pe Teodora Velea primul doctor de șah din țara noastră. Este un...

Ivanciuc cere „interzicerea rușilor”

Marele șahist ucrainean Vasili Ivanciuc și-a exprimat clar poziția față de războiul din Ucraina, cerând interdicția generală a tuturor...
promovare onlinespot_img

Planul Național de Redresare și Reziliență – în atenția IMM-urilor

Conform Comunicatului de presă 7 Aprilie 2021 al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, PNRR a fost adoptat de guvern....

Bizarerii olimpice. Sportivi trimiși acasă înainte de startul competiției

Atâtea pregătiri, atâtea sacrificii în viața personală, atâtea cheltuieli, atâtea drumuri, toate făcute absolut degeaba. Aceasta este trista realitate trăită...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi