CulturăArte plasticeAVANPREMIERĂ LA CEL MAI MARE EVENIMENT DE PICTURĂ DIN...

AVANPREMIERĂ LA CEL MAI MARE EVENIMENT DE PICTURĂ DIN ROMÂNIA

-

promovare onlinespot_img

București, 6 septembrie, 2020

Oamenii care palpită pentru lumea picturii știu ce este ART SAFARI.  Anul acesta are loc ediția cu numărul 7.

Art Safari Bucureşti 2020 se deschide pe 11 septembrie

Muzeul temporar va găzdui în total 11.000 de metri pătraţi de artă
Pentru prima dată în istoria evenimentului, Art Safari se va desfăşura în două spaţii distincte: Victoria Tower, din centrul Capitalei (Calea Victoriei, numărul 15) şi AFI Cotroceni.

La AFI Cotroceni, vizitatorii sunt invitaţi să caute Satelitul şi să descopere instalaţiile artistice interactive pentru întreaga familie, cu acces gratuit.

Art Safari va putea fi vizitat şi noaptea, în fiecare vineri şi sâmbătă, de către grupuri restrânse de vizitatori, care se vor bucura de tururi ghidate, art performance şi muzică live.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în condiţiile de siguranţă cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor (acces tip circuit, flux controlat de vizitatori, alături de măsurile clasice de prevenţie, măşti, dezinfectant, distanţare).

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din Romaânia, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi UNESCO România şi realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, va găzdui 11.000 de metri pătraţi de artă românească de patrimoniu şi contemporană, precum şi artă internaţională. Anul acesta, muzeul va fi deschis în Victoria Tower, o clădire de secol XXI, proiectată să reflecte avansul tehnologic, în perfect acord cu arhitectura zilelor noastre, aflată pe Calea Victoriei, nr. 15.

Art Safari va găzdui aici o expoziţie dedicată lui Sabin Bălaşa, pictor contemporan celebru. Fiecare pânză a lui Sabin Bălaşa pare să fie o fereastră, un hublou deschis spre univers, un cosmos populat de fiinţe feminine şi masculine surprinse în drumul lor iniţiatic, mereu însoţite de animale cu rol protector. Alături de numeroase muzee şi colecţionari, Camera Deputaţilor din România va împrumuta din gestiune proprie, în premieră naţională, 8 lucrări de artă semnate de Sabin Bălaşa pentru expoziţia din cadrul Art Safari 2020, lucrări pe care publicul va avea şansa să le admire pentru prima dată în cadrul unei expoziţii.

Pavilionul Muzeal este dedicat lui Gheorghe Petraşcu, a cărui artă s-a impus încă de la începuturile sale pe simezele celor mai relevante manifestări artistice româneşti şi a rămas până astăzi apreciat drept unul dintre cei mai importanţi mari maeştri ai artei de început de secol XX. „De o ţinută gravă ce seduce din prima clipă retina privitorului sensibil şi avizat, această pictură îţi cere să o descifrezi încet, meditativ.” (Corneliu Baba)

Anul acesta Israelul este ţară invitată şi va fi reprezentată printr-o instalaţie textilă de mari dimensiuni, semnată de Gilli Avissar, amplasată în atriumul Art Safari. „Tehnica sa versatilă, un joc între creaţie şi spectacol, îi oferă lui Gili Avissar abilitatea de a personaliza spaţiile în care expune. De aceea, ştim că lumile pe care le va crea pentru această ediţie vor transporta publicul în noi dimensiuni. Vă invităm să le descoperiţi la Art Safari” (ES David Saranga, Ambasadorul Israelului în România)

Şi Satelitul Art Safari din AFI Cotroceni va găzdui 1.000 de metri pătraţi de artă, oferind patru experienţe distincte: sculptură, arte textile, instalaţie mobilă semnată Obie Platon, unul din cei mai bine cotaţi artişti tineri români (pictor şi graffer) şi o instalaţie artistică surpriză, de mari dimensiuni pentru toate vârstele. Accesul în cadrul Pavilionului AFI – ART va fi gratuit, în perioada 11-20 septembrie 2020.

Măsuri sporite de siguranţă la Art Safari 2020

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecţional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziţionale diferite. Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spaţiul expoziţional, aceasta fiind o condiţie obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugaţi să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe baza de alcool, pus la dispoziție la intrarea în Art Safari şi în multiple alte puncte, la fiecare nivel.

Biletele şi abonamentele cu reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi şi 80 lei pentru un abonament) pot fi achiziţionate pe https://tickets.artsafari.ro.

Despre Art Safari Bucureşti

Pavilionul de Artă Bucureşti – Art Safari se desfăsĚŚoară sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi CNR UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, şi este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept şi amploare. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeştrilor artei româneşti, Pavilionul Central, cu lucrări ale mişcării artistice contemporane, Pavilionul Internaţional şi programul educaţional – Art Safari Kids formează conceptul unic al Pavilionului de Artă Bucureşti. Art Safari a înregistrat 165.000 de vizitatori în primele şase ediţii. Mai multe detalii: www.artsafari.ro

Ați avut până acum toate datele despre un eveniment de pictură.

Acum trebuie să știți că în spatele fiecărei expoziții se află mult efort.

În arară de demersurile organizatorice, sunt și eforturile artiștilor pentru a concepe un tablou.

Dar, treaba la o pictură nu se termină nici când lucrarea este gata.

Cum trebuie sa ne purtam cu o lucrare dupa ce am terminat-o? Așa se întreabă un pictor autentic.

Doamna Titrea Adina Moldova, pictor și oranizator de evenimente culturale, ne oferă câteva date…

Odată cu ultima tușă pe care am dat o pe o lucrare, nu înseamnă că am și terminat cu ea definitiv.

Nu. Lucrarea trebuie semnată. Lucrarea trebuie să aibă un sistem de agățare adecvat, trebuie etichetată pe spate în ce formă doriți, atașați o hârtie obișnuită pe care o prindeți cu bandă adezivă (de preferat cea din hârtie, care este mai blândă cu suprafețele) sau o hârtie autocolantă. Aceasta etichetare trebuie să conțină: numele dvs. denumirea lucrării, tehnica in care a fost executată, dimensiunile (fara rama) ale lucrării LA DIMENSIUNE SE TRECE MAI ÎNTÂI ÎNĂLȚIMEA ȘI APOI LUNGIMEA, anul realizarii, precum si alte informatii tel/mail. Lucrarea ar trebui să fie si înrămată dar in cazul in care nu doriti sa faceti acest lucru, obligatoriu ar trebui sa aiba marginile pictate (evident este vorba de lucrările pe pânză cu șasiu).

După minim 6 luni la lucrările realizate in ulei, ar trebui sa vernisați lucrarea. Acest lucru îi va conferi o protecție in timp si o va ajuta si sa arate mai bine, fixând culorile și dându-le stralucire si consistenta.

Daca lucrarea rămâne in casele dvs. sa zicem ca am terminat.

Daca insa se gaseste un cumparator, va sugerez sa o ambalați mai întâi intr-o folie transparenta si apoi intr-o hartie fie ea alba sau speciala pentru cadouri si la un colt sa ii lipiti cartea dvs de vizită.

Acest lucru va creste mult prețuirea pe care cumparatorul o va da lucrarii dar si dvs.

Daca lucrarea trebuie sa plece la o expoziție, ea trebui intâi ambalata in folie transparenta apoi sa ii puneti pe partea pictata un carton care sa o protejeze de eventualele intepaturi, colturi ale altor lucrari pot intra in a dvs, si…nu va doriti asta, iar apoi ambalare cu folie cu bule. Aceste folii se gasesc in role, la orice magazin de bricolaj si/sau materiale de constructii.

In cazul expozitiilor in strainatate textul informatiilor de pe verso va fi in romana si engleza sau limba tarii respective (daca o stiti sau daca asa vi se solicita de catre organizator).

Si in final cutia care trebui sa fie cat mai apropiata de dimensiunile lucrarii.

Daca veti proceda asa, lucrarea va sti si ea ca o iubiti si o respectati si ca doriti sa o aparati mereu…se presupune ca ati pus suflet cand ati creat-o, atunci sa ii aratati si ei.

Va va multumi si cumparatorul si galeristul care va desface coletul dvs. multumindu-va in gand ca nu a mai irosit timp pretios cu identificarea lucrarii, pus agatatoare etc.

De cate ori veți avea nevoie, recitiți acest text si pana la urma va deveni un automatism. Aici se termină recomandările doamnei Titrea.

Acum aveți și informații despre evenimentul anului în pictură, dar și cum trebuie să fie o lucrare pentru a arăta bine.

Pe curând!

Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Săptămâna în șah: 22 – 28 februarie 2021. Turneul candidaţilor la titlul mondial – Punct şi de la capăt!

Turneul Candidaților la titlul mondial va fi reluat la 18 aprilie, tot la Ekaterinburg, în Rusia, conform anunțului făcut...

Olimpiada bizară: Tecuci se întrece cu România

Mai sunt puține ore până la finalul actualei Olimpiade de vară din Japonia. În mod normal, vine și ora bilanțului...

Prigoana tablourilor

Poate mai ţineţi minte o ştire mai veche, de acum aproape zece ani, despre descoperirea într-un apartament din München...
promovare onlinespot_img

România a câștigat prima ediție a competiției de șah online „Nations League”

București, 24 august, 2020 Doamnelor și domnilor, Mare veste din șahul românesc pentru revista noastră. Am câștigat prima ediție a competiției de...

Caramitru m-a admirat pe scenă

Știu, este un titlu paradoxal, dar adevărat. O să mă explic în rândurile de mai jos, care au apărut în...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi