OpiniiAurel Predescu - o viață dedicată mișcării olimpice

Aurel Predescu – o viață dedicată mișcării olimpice

-

promovare onlinespot_img

Ca în fiecare domeniu și olimpismul este guvernat de știri care ne bucură, dar și informații care ne întristează.

Acest debut de brumar 2021 a fost marcat și de decesul unui om dedicat celor cinci cercuri.

Mișcarea Olimpică din România a pierdut la 2 octombrie o personalitate marcantă a sportului tricolor. Aurel Predescu (92 de ani) a fost un om deosebit, dedicat sportului, un dascăl de valoare, iubit și respectat de zeci de generații de sportivi, tehnicieni și specialiști din domeniul sportului.

Absolvent al Institutului de Cultură Fizică în 1953, Aurel Predescu a avut o carieră remarcabilă atât ca asistent universitar la Catedra de jocuri sportive, secţia baschet, cât și ca antrenor al echipelor de baschet ale României, la diferite categorii de vârstă, antrenor federal în cadrul forului național de baschet și ca membru al Comisiei FIBA de organizare a cupelor europene.

Între anii 1990 și 2004, a fost membru al Comitetului Olimpic Român, iar în calitate de inspector de specialitate și membru în comisia tehnică olimpică a sprijinit activitatea centrelor naționale Olimpice de juniori și a făcut parte din conducerea tehnică a delegațiilor sportive ale României care au participat la Jocurile Olimpice Moscova 1980, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004.

De-a lungul anilor, a colaborat la redactarea și editarea a 12 lucrări privind metodica antrenamentului în jocurile sportive și metodologia dezvoltării calităților motrice.

Acestea sunt datele obictive. Dar revin la bucuria și tristețea evocate în debutul acestor rânduri. Să trăiești oare până la 92 de ani și să ai o viață așa plină, pe ansamblu este oare o tristețe? Sigur, nu putem trece peste durerea despărțirii, dar privită în ansamblu viața evocată mai sus este o existență împlinită. Mulți ar dori să atingă 92 de ani fără dureri și fără a complica viața celor din jur.

Aristotel Bunescu

Foto – COSR

 

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Triplă lansare: Revista online Chess Corporate Pallas Athena, Festivalul Chess Corporate Pallas Athena, Chess Business Club

Joi, 30 iulie 2020, triplă dată de naștere pentru trei laturi ale unui puternic și stabil triunghi echilateral. A...

La moartea unui sportiv

Crizele politice vin și trec, viața merge însă înainte. Dar nu pentru toată lumea. Sâmbătă, 4 septembrie 2021, a...

Top 10 personaje în 2020

Avem, cupă cum se vede, un număr de 10 cupe. Care sunt personalitățile anului ce le vor primi? Iată...
promovare onlinespot_img

De la revoluţiile de catifea la dictaturile de catifea

Într-un eseu recent, politologul polonez Adam Michnik reașează povestea comunismului est-european în funcție de câteva jaloane. El crede că...

Șah și afaceri: Modele de succes care se aseamănă și completează

Atunci când șahul apare în filme, este mereu asociat cu mințile geniale - și există un motiv bun: șahul...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi