Cu sprijinul familiei Truică am reușit să public primele cărți, în format album de artă.
Cu sprijinul domnului Cezar Iulian Armașu am reușit să public în două reviste online.
Acum, interesant este că cele două linii benefice s-au intersectat, iar rezultatul este o explozie de artificii pe cerul înstelat al gândurilor mele.
Punctul lor de întâlnire este un eveniment care are loc chiar azi. Familia Truică este cu organizarea unei expoziții interesante, în timp ce domnul Armașu se ocupă de promovare pe mai multe căi.
Dar, să vedem mai clar despre ce este vorba.
Biblioteca Națională a României, TRUICART Events Brand şi Dan Tudor Truică – curator independent, au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției personale de pictură “INANNA – mister și mitologie“, semnată de Elena Otilia, miercuri 23 iunie 2021, ora 18.00. Cineva încearcă să comenteze picturile sale.
Există în arta sa ascetism, o eliminare din imagine a formelor nesemnificative și păstrarea în imagine doar a personajelor, la care alătură făpturi cu semnificație simbolică: o bufniță, un fluture, un scorpion, un melc, care prin caracterul lor dau sens imaginilor de o nobilă prezenta artistică.
Urmaresc de multi ani felul în care Elena Otilia a cautat și a reușit să-și esențializeze limbajul plastic, eliminând treptat din imagine tot ceea ce era nesemnificativ și a reușit să ajungă acum la un stil personal care o singularizează în pictura și desenul contemporan.
În cadrul aceluiași eveniment artista își va lansa volumul IX de poezii “Androgin” Editura Vremea.
Deasemenea va avea loc și lansarea albumului personal de artă, care reunește creația artistei din ultimii ani.
Manifestarea va avea loc în Sala Papirus a Bibliotecii Națioanle a României.
Intrarea este liberă. Purtarea măștii este obligatorie în interior.
Se va păstra o distanță de minim 1,5 m.
Expoziția va fi deschisă până la 5 iulie.
Deci, cu alte cuvinte avem un triplu eveniment. Vernisajul unei expoziții, lansarea unui volum de poezie, dar și a unul album. Ne gândim ce este acum în sufletul artistei. Chiar că 23 iunie va reprezenta un reper în evoluția sa cromatică, dar și poetică.
Așteptăm acum transmisia în direct pe Facebook, dar și impresiile specialiștilor, ori ale celor care numai se bucură că văd o nouă pictură. Sigur, mai sunt și cei care văd aici un semn al diminuării presiunilor pandemice.
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România