CulturăArtificii pe cerul înstelat

Artificii pe cerul înstelat

-

promovare onlinespot_img

Cu sprijinul familiei Truică am reușit să public primele cărți, în format album de artă.
Cu sprijinul domnului Cezar Iulian Armașu am reușit să public în două reviste online.
Acum, interesant este că cele două linii benefice s-au intersectat, iar rezultatul este o explozie de artificii pe cerul înstelat al gândurilor mele.
Punctul lor de întâlnire este un eveniment care are loc chiar azi. Familia Truică este cu organizarea unei expoziții interesante, în timp ce domnul Armașu se ocupă de promovare pe mai multe căi.
Dar, să vedem mai clar despre ce este vorba.


Biblioteca Națională a României, TRUICART Events Brand şi Dan Tudor Truică – curator independent, au plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției personale de pictură “INANNA – mister și mitologie“, semnată de Elena Otilia, miercuri 23 iunie 2021, ora 18.00. Cineva încearcă să comenteze picturile sale.
Există în arta sa ascetism, o eliminare din imagine a formelor nesemnificative și păstrarea în imagine doar a personajelor, la care alătură făpturi cu semnificație simbolică: o bufniță, un fluture, un scorpion, un melc, care prin caracterul lor dau sens imaginilor de o nobilă prezenta artistică.
Urmaresc de multi ani felul în care Elena Otilia a cautat și a reușit să-și esențializeze limbajul plastic, eliminând treptat din imagine tot ceea ce era nesemnificativ și a reușit să ajungă acum la un stil personal care o singularizează în pictura și desenul contemporan.
În cadrul aceluiași eveniment artista își va lansa volumul IX de poezii “Androgin” Editura Vremea.
Deasemenea va avea loc și lansarea albumului personal de artă, care reunește creația artistei din ultimii ani.
Manifestarea va avea loc în Sala Papirus a Bibliotecii Națioanle a României.
Intrarea este liberă. Purtarea măștii este obligatorie în interior.
Se va păstra o distanță de minim 1,5 m.
Expoziția va fi deschisă până la 5 iulie.
Deci, cu alte cuvinte avem un triplu eveniment. Vernisajul unei expoziții, lansarea unui volum de poezie, dar și a unul album. Ne gândim ce este acum în sufletul artistei. Chiar că 23 iunie va reprezenta un reper în evoluția sa cromatică, dar și poetică.
Așteptăm acum transmisia în direct pe Facebook, dar și impresiile specialiștilor, ori ale celor care numai se bucură că văd o nouă pictură. Sigur, mai sunt și cei care văd aici un semn al diminuării presiunilor pandemice.
Aristotel Bunescu – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

  • Toate postarile cu eticheta:
  • cultura
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

O lemă creștină într-o lume modernă

Aparent, între societatea liberală modernă și creștinism sunt diferențe insurmontabile. În societatea liberală există o anumită flexibilitate intelectuală, în...

Săptămâna în șah: 8 – 14 martie 2021. Turnee de primăvară

La un an de când a fost declarată pandemia care a dus la un lockdown aproape planetar, calendarul competițional...

Pledoarie pentru lectură. Cărți gratis pentru suflete

4 cireșar. Astăzi ne ocupăm de salvarea sufletelor prin lectură, cu un exemplu frumos găsit în orașul Breaza. Dar, mai...
promovare onlinespot_img

Săptămâna în șah: 1 – 7 februarie 2021. Șah la mănăstire

Armenia, țară care are în palmares trei titluri olimpice la masculin, a reluat competițiile oficiale de șah. La sfârșitul...

Delia Vicaș, un artist valoros, vă invită la sărbătoarea culorilor

16 noiembrie 2021, în zori. La Radio România Actualități se anunță că în marile orașe au început operațiile de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi