OpiniiAnul 1 din era turismului spațial

Anul 1 din era turismului spațial

-

promovare onlinespot_img

Nu știu dacă ați observat, din mijlocul preocupărilor noastre terestre, criza politică, ascensiunea prețurilor la căldură și electricitate, un septembrie însorit, că am intrat într-o nouă eră.

Este vorba de primul an din era turismului spațial

S-a terminat cu bine prima expediție a turiștilor spațiali, un echipaj exclusiv civil, fără niciun astronaut profesionist la bord – o premieră istorică.

Cei patru turişti spaţiali americani au petrecut zile memorabile la bordul capsulei SpaceX, efectuând cercetări ştiinţifice şi vorbind cu pacienţii unui spital din SUA care tratează copiii bolnavi de cancer.

Copiii de la Spitalul St Jude, unul dintre principalele centre de oncologie pediatrică din Statele Unite  ale Americii, au putut discuta cu echipajul misiunii Inspiration4, punându-le întrebarea pe care toată lumea o pune: ,,există vaci pe Lună?”, a scris unitatea medicală pe pagina sa de Twitter.

Turiștii au avut la dispoziție cupola capsulei Dragon, un uriaş dom din sticlă instalat pentru a le oferi pasagerilor o vedere la 360 de grade asupra vidului spaţial şi care înlocuieşte sistemul dedicat în mod normal andocării la ISS.

Dar cine sunt oamenii intrați în istorie?

Americanul Jared Isaacman, în vârstă de 38 de ani, fondatorul şi directorul executiv al companiei din domeniul comerţului online Shift4 Payments, şi-a asumat rolul de ”comandant” al misiunii. El a fost însoţit de Hayley Arceneaux, de 29 de ani, supravieţuitoare a cancerului osos, care lucrează ca asistentă medicală la spitalul St. Jude, Chris Sembroski, de 42 de ani, veteran din aviaţia americană şi inginer aerospaţial, şi de geoloaga Sian Proctor, în vârstă de 51 de ani.

Misiunea Inspiration4  a avut drept obiectiv să atragă finanţări de 200 de milioane de dolari pentru spitalul de copii St. Jude şi să studieze efectele spaţiului asupra acestui echipaj format doar din astronauţi amatori.

Cu toate acestea, scopul final a fost acela de a demonstra că, odată cu lansarea în cursa pentru turismul spaţial a unor companii private precum SpaceX, sejururile în spaţiu sunt accesibile şi persoanelor obişnuite – chiar dacă rămân pentru moment rezervate celor mai bogaţi.

A apărut deja proiectul primului hotel în spațiu.

Cine se înscrie pentru următorul zbor?

Aristotel Bunescu – UZPR

Foto: Inspiration4 / Twitter.com

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

De Ziua Brâncuși, ne amintim vorbele sale: „Priviți sculpturile mele până ce le veți vedea“

Este 19 februarie, adică Ziua Brâncuși. Începând cu anul 2016, la 19 februarie se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi, amintind de...

Ce purtăm pe față ?

Nu sunt liniștit din cauza pandemiei. În avalanșa de știri stresante, am căutat mereu câte un subiect de relaxare. Într-o...

In memoriam Evgheni Sveșnikov (1)

Marele maestru rus Evgheni Sveșnikov a decedat recent, pe data de 18 august 2021, la vârsta de 71 de...
promovare onlinespot_img

Nona Gaprindashvili vs. Netflix – prima femeie cu titlul de Mare Maestru în șah acuză serialul ”The Queen’s Gambit” de  „o falsitate devastatoare”

Cunoscuta campioană la șah, Nona Gaprindashvili, susține că ”The Queen’s Gambit”, seria nominalizată la Premiile Emmy, a „mințit în...

Magnus Carlsen – și lipsit, dar și plin de motivație

După ce Magnus Carlsen a păstrat titlul de campion mondial (Dubai, 2021), marele maestru norvegian și-a exprimat lipsa de...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi