CulturăAnduena, subiect nedorit în Ancheta de presă

Anduena, subiect nedorit în Ancheta de presă

-

promovare onlinespot_img

Suntem la episodul doi al Anchetei de presă dedicată pandemiei. Fotografia care deschide aceste episod este din Belgia, mai precis din Bruxelles. Veți înțelege motivele acestei alegeri citind cuvintele următoare. Imaginea prezintă clădirea numită Atomium.
Anduena Mehedinți, 44 de ani, nepoata mea, face parte, din păcate, printre cele 177 de persoane date decedate la 10 noiembrie. Conform oficialităților, 92 sunt bărbați și 85 sunt femei. Anduena face parte din ramura mai îndepărtate a familiei noastre, despre care nu am știut că există decenii de-a rândul. Dar, a venit o zi în care m-a contactat emoționată. Datorită ei am avut șansa să vizitez Belgia de două ori. Am fost la Bruxelles, unde m-a invitat la niște prieteni români stabiliți acolo.
Poate o să povestesc într-o zi această incredibilă întâmplare. Acum sunt, mă iertați, sub șocul veștii. Nici nu îndrăznesc să o sun pe mama ei, Adriana, care este sora mea vitregă. Ce-o fi, Doamne, în sufletul ei. Ce o fi cu fiul său Ami, adică Amadeus? A fost și el internat la spital din cauza virusului. Dar, acum, slavă Domnului, este acasă cu bunica lui. A. Bunescu
x
Geo Vasile, București, România, scriitor: Această pandemie după umila mea părere, face parte din războiul tuturor împotriva tuturor conform principiului autodistrugerii înseminat în ființa noastră. Pentru subsemnatul, anul 2020 a fost un an pierdut, al deznădejdii și al depresiei, și mai ales o dovadă clară cât de neputincioasă este omenirea cu supertehnologia ei împotriva naturii, împotriva acestor nanoparticule biologice de virus; spre norocul meu, am avut încă resurse să traduc în românește PURGATORIUL lui Dante, un proiect mai vechi.. ..Personal cred că această pandemie nu se va sfârși în timpul vieții noastre…..este o tragedie fără de sfârșit….
X
INVITAȚIE DE PARTICIPARE LA ANCHETA INTERNAȚIONALĂ DE PRESĂ CRIZEI SANITARE
Vă rugăm să participați la Ancheta Internațională de Presă. Știm, nu e un subiect plăcut, dar ne domină viața.
După atâtea știri cu noi oameni care s-au infectat, după infinite păreri ale ,,specialiștilor” de tot felul, este timpul să vedem și niște puncte de vedere mai …normale.
Așa că vă invităm să răspundeți la trei întrebări.
1) Ce părere aveți despre această pandemie?
2) Ce experiență negativă, ce aspecte pozitive ați trăit din primăvara lui 2020? 3 ) Cum se va desfășura viața în continuare, eventual după terminarea pandemiei?
Demersul nostru publicistic se referă la aspecte surprinse până în 10 noiembrie 2020. Răspunsurile vor fi publicate în revista online Pallas Athena – Chess Corporate | cultură, șah și business. pe cristoiu.blog, – ne place sau nu Ion Cristoiu, aici este un loc de mare vizibilitate – Agenția de Presă Culturală și Sportivă – APCS, Ziarul Prahova, Ziarul Breaza și alți vectori media. Sunt invitați să participe oameni din toate domeniile, de peste hotare și din țara noastră, de la reprezentanți Organizației Mondiale a Sănătății, șefi de state și guverne, până la oameni simpli, indiferent de preocupările lor. Așteptăm răspunsurile pe următoarele canale: contul de Facebook Aristo Bunescu – ori la adresa de email aristotel.bunescu1@gmail.com.
Așteptăm răspunsurile începând din 9 noiembrie 2020. ora 7. 06. SE ACORDĂ PREMII DE PARTICIPARE! Notă: Menționați, vă rugăm, locul de unde scrieți și ocupația. IMPORTANT ! DACĂ DORIȚI, PUTEȚI SEMNA DOAR CU INIȚIALELE.
Vă așteptăm cu un interes neformal.
Sigur, puteți aborda și alte subiecte dar, în primul rând vă rugăm să răspundeți solicitării formulate în textul acestei anchete. Să auzim, dragi cititori, vești mai bune de pe frontul sanitar din România și din întreaga lume.
Aristotel Bunescu – UZPR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Glume la Campionatul Corporate Sah

In perioada 8-11 noiembrie s-a desfasurat la Bucuresti, Hotel Caro, Campionatul Corporate de Sah pe Echipe “Pallas Athena”. Inainte, in...

Știri – șah și business

CEL MAI MARE EVENIMENT ȘAHIST ONLINE DIN 2020 - PRIMA OLIMPIADĂ DE ȘAH ONLINE urmeaza: - FONDURI EUROPENE PENTRU BUSINESS! UN...

Un zbor pentru o viață mai bună

Viața îți oferă tot felul de surprize. Unele plăcute, altele mai puțin plăcute ca să mă exprim elegant. În rândurile...
promovare onlinespot_img

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (XXII). Prima olimpiadă de șah

În numărul 6 din iunie 1927, și-a făcut debutul noua grafică a diagramelor, cu care „Revista Română de Șah”...

Zece fizicieni renumiți care au jucat șah 

Șahul este un joc tactic jucat pe o tablă de care se bucură profesioniștii și pasionații din întreaga lume....
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi