OpiniiANCHETA INTERNAȚIONALĂ DE PRESĂ SARS – CoV – 2.

ANCHETA INTERNAȚIONALĂ DE PRESĂ SARS – CoV – 2.

-

promovare onlinespot_img

Vă rugăm să participați la Ancheta Internațională de Presă SARS – CoV – 2. Știm, nu e un subiect plăcut, dar ne domină viața.
După atâtea știri cu noi oameni care s-au infectat, după infinite păreri ale ,,speciliștilor” de tot felul, este timpul să vedem și niște puncte de vedere mai …normale.
Așa că vă invităm să răspundeți la trei întrebări.
1)Ce părere aveți despre această pandemie?
2) Ce experiență negativă, ce aspecte pozitive ati trăit din primăvara lui 2020? 3 ) Cum se va desfășura viața în continuare, eventual după terminarea pandemiei?
Demersul nostru publicistic se referă la aspecte surprinse până în 5 noiembrie 2020. Răspunsurile vor fi publicate în revista online Pallas Athena – Chess Corporate | cultură, șah și business. pe cristoiu.blog, – ne place sau nu Ion Cristoiu, aici este un loc de mare vizibilitate – Ziarul Prahova, Ziarul Breaza și alți vectori media. Sunt invitați să participe oameni din toate
domeniile, de peste hotare și din țara noastră, de la reprezentanți Organizației Mondiale a Sănătății, șefi de state și guverne, până la oameni simpli, indiferent de preocupările lor. Așteptăm răspunsurie pe următoarele canale: contul de Facebook Aristo Bunescu – ori la adresa de email aristotel.bunescu1@gmail.com.
Așteptăm răspunsurile începând din 6 noiembrie 2020. ora 7. 06. SE ACORDĂ PREMII DE PARTICIPARE! Notă: Menționați, vă rugăm, locul de unde scrieți și ocupația.

VĂ AȘTEPTĂM ȘI PE DUMNEAVOSTRĂ SĂ RĂSPUNDEȚI

Daniela Bercea, lucrător la bancă, pictor
1)Ce părere aveți despre această pandemie?
Acest Covid 19 cred că este o crimă împotriva umanității și sper ca cineva să plătească pentru asta… Acest bulgăre numit Covid 19 se rostogolește, prinde viteza și devine din ce în ce mai mare, rade totul în calea lui, distruge vieți omenești și economii ale statelor…e un virus creat perfect pentru a distruge… Lumea întreagă a fost și este zguduita de acest Covid, este un fapt real ce se întâmplă la nivel mondial, există însă mari confuzii în mintea și comportamentul oamenilor… Personal cred că toți trebuie să ne luăm măsuri de siguranță sanitară și să ne ridicăm imunitatea…prea multe nu putem face, nu cunoaștem aproape nimic despre acest virus iar sentimentul de revoltă crește în fiecare dintre noi prin măsurile (exagerate, după părerea mea) de limitare a deplasărilor și chiar a vieții noastre sociale
2) Ce experiență negativă, aspecte pozitive ați trăit?
Personal nu am trăit o experiență negativă, sper să nu o trăiesc, dar impactul psihologic este unul mare pentru fiecare dintre noi prin aceste măsuri de autoizolare, carantinare și limitare a vieții sociale.. Mi se pare ca se vrea un control total al vieții, ni se spune ce să facem, cum să planificam viața, cum să gândim…totul cu distanțare intre noi… Sincer, mă simt captivă în acest sistem și neliniștită pentru sănătatea alor mei, mai ales pentru faptul că nu există un sistem sanitar pregătit să facă față acestei situații
Ca un lucru ,,bun” aș menționa faptul că de la începutul pandemiei am avut mai mult timp liber pentru mine, am avut timp sa mă ascult, să-mi gândesc acțiunile viitoare, să-mi fac proiecte, am avut timp să admir pomii înfloriți și albinele zburând din floare în floare și am avut mai mult timp să pictez… Ca o schimbare favorabilă, trebuie să spun că acum apreciez mai mult viața, pun mai mult preț pe sănătatea mea și alor mei și am renunțat la a mai gândi negativ, am devenit eu un om mai pozitiv și mai puternic… Multă sănătate tuturor și o viață liberă de orice constrângeri!

Mihaela Bebe Ilie
Londra ,chef.
1. Această pandemie este rezultatul unor minți bolnave, care se joacă cu omenirea cum jucam noi șah .
2. Nu am nici o experiență pozitivă legată de situația în care ne aflam. Da, am stat cu familia, ne-am mai oprit din alergare dar stresul, nesiguranța ne doboară clipele fericite cu familia . Când ai familie, ai responsabilități , copiilor trebuie să le oferi cele necesare vieții zilnice . Nu mai discutam de copii noștri închiși, lipsiți de prieteni, dar aceste lucruri nu interesează pe domnii magnați , păpușarii acestei lumi, noi suntem prea mici.
3. Acum suntem ca în timp de război: cine rezistă de bine , cine nu….asta este. Bine nu va fi, copiii noștri nu mai au un viitor, totul este nesigur , cel mai tare îmi este teama că nu vom mai avea libertate de alegere în nicio privința . Nu putem decide noi pentru noi , trebuie să ieși din casă când ai voie, să fii vaccinat, sa lucrezi când ai voie, să ieși la plimbare când ai voie, te duci la rude când ai voie. Ceva în genul filmelor SF care le vedeam când eram mici, acum le trăim pe pielea noastră așa ceva.
În timpurile acestea nici nu mă aștept la altceva , când omul crede ca este Dumnezeu .
Biank Nikoleta Naum
Bă Aristotele tu mai lipseai din schemă sau din scenariu, că e de actualitate.
Nu îmi ajunge că media e plina de viruși, mai vi și tu să-mi poluezi creierul.
Iarai Iulia
1. Pandemia – ori există cu adevărat, ori este o investiție omenească și atunci cineva trebuie sa plătească toate daunele.
2. Copiii nu au mai mers la școală – nu tu joacă, nu tu prieteni, ce să înțeleagă ei prin telefon? Din martie și până în noiembrie, o săptămână, atât a fost copilul la școală.
B. Ne-a murit un prieten drag în spital fără să putem lua legătura cu el. Măcar video să îl fi văzut dar nu… a plecat singur.
C. Izolați mai mult de 1 lună fiindcă aveam virusul – la primul test a ieșit soțul pozitiv iar peste 2 săptămâni am ieșit și eu pozitiv.
D. Prietenii, cunoscuții, chiar și după vindecare m-au privit ca pe un lepros. Un sentiment aparte!
E. Medicație luată de teamă să nu fie afectați plămânii. Am înghițit pastila, deși nu am înțeles de ce să iau un antibiotic la virus…
3. Dacă Pandemia se va termina nu cred că vom mai fi vreodată la fel. Posibil sa rămânem cu sechele. Posibil ca oamenii sa se ferească mult timp gândind că nu cumva o mai exista vreun virus din ăsta pe undeva. .. Totodată, nu este exclus ca această pandemie să fie sfârșitul unei istorii, ori poate zorii unei vieți mai bune. Cu Dumnezeu înainte! ( va scriu din Brăila)
Mirela Jitariu
Imi place initiativa. M – a afectat. Am pierdut prieteni dragi din India. Au suferit de covid și în România prieteni și chiar sora mea. Dar cifrele nu le cred reale deloc

Ce a mai mare escrocherie făcută vreodată. Nu mi-am putut vreodată imagina ceva atât de pervers până la asta.
Aristotel Bunescu
Am înțeles, puteți argumenta pentru ce este escrocherie ? Ce facem cu oamenii bolnavi de covid care au depus mărturie, dar sunt și multe decese în acest sens, in afara celor care au decedat din alte cauze și au pus virusul pe acte …
Iulian Dumitrascu
Testele sunt neomologate, iar virusul nici măcar nu a fost izolat.
Iar dacă virusul e scăpat dintr-un laborator, cum de pe noi ne protejează o cârpa pe fața?
Aristotel Bunescu –UZPR. UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA

––––––VA URMA–––––
PS.
Acum o să vă scriu și eu câteva rânduri. Pe mine m-a ajutat deoarece am putut sta mai mult cu familia, am putut admira natura, dar mai ales am citit foarte multe pagini de literatură bună, care în condiții normale rămâneau foarte departe de mine. În altă ordine de idei, comunicarea online a făcut un salt de 10 ani. Toate grupurile care s-au format și activează acum cu mare succes, mă refer la platformele Zoom și celelalte, sunt un real succes. Nu știu în condiții normale cât trebuia să treacă pentru a ajunge aici.
Sigur, am primit și eu vești triste. O rudă, chiar două îndepărtate sunt la spital. Una a făcut chiar o formă mai dură.
Au fost griji pentru copiii mei care nu mai sunt copii. Să nu se infecteze, să nu piardă locurile de muncă și să nu mai aibă bani pentru toate cele. Sigur, sunt și multe întrebări. Pentru ce se închid școlile la cursuri, dar ele se deschid pentru alegeri ? Cine răspunde ? Pentru ce o piață acoperită de legume și fructe este mai periculoasă în comparație cu un magazin de mari dimensiuni ? Sigur, mai sunt și alte întrebări. Așa cum și dumneavoastră în mod sigur aveți semnele dumneavoastră de întrebare.
Aristotel Bunescu

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Farmecul inefabil al amintirilor

Sunt programate consultări cu partidele parlamentare pentru a se forma viitoarea echipă de la Palatul Victoria. În rândurile următoare,...

Vishy Anand despre Carlsen vs Nepo și controversa Dubov 

Într-un interviu recent pentru ChessBase India, marele maestru Viswanathan Anand și-a exprimat opiniile despre meciul pentru titlul mondial dintre...

Turneul Candidaților FIDE 2022

Ding Liren, Alireza Firouzja, Fabiano Caruana, Ian Nepomniachtchi, Richard Rapport, Hikaru Nakamura, Teimour Radjabov și Jan-Krzysztof Duda încep lupta...
promovare onlinespot_img

În ritmul inimii tuturor vârstelor

M-am născut la țară, într-o comună cu nume ... proeminent, aș putea spune , și, mai nou, de prăjitură...

Nici alerta de bombardament nu l-a putut îndepărta pe Ivanciuc de la tabla de șah

Vasili Ivanciuc, celebrul mare maestru ucrainean, tocmai își analiza partida de blitz împotriva lui Magnus Carlsen („o poziție câștigătoare...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi