OpiniiAna-Maria Popescu vrea un final bun la visul său...

Ana-Maria Popescu vrea un final bun la visul său olimpic

-

promovare onlinespot_img

14 octombrie este Ziua Mondială a Vederii. Mă uit în dreapta, mă uit în stânga și caut un subiect din domeniul vastelor preocupări olimpice.
La sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) s-au rostit miercuri cuvinte lămuritoare despre două figuri de mare interes pentru jurnaliști. Este vorba de scrimera Ana-Maria Popescu, cea care a cucerit o medalie de argint la JO de la Tokyo 2020, dar și înotătorul David Popovici, locul 4 la această competiție.
,, Am spus că până la finalul anului, voi avea o discuţie cu mine să vedem ce facem mai departe. Fetele sunt în pregătire, aşteaptă cu nerăbdare să sudeze o nouă echipa de spadă a României care să performeze la cel mai înalt nivel. Încă nu ştiu ce voi face în 2022, voi lua o decizie în acest sens şi promit că veţi afla de la mine. Cu siguranţă, un birou nu ar fi un loc potrivit pentru mine, sunt convinsă că indiferent ce voi face după ce îmi voi încheia carieră sportivă, nu o să fie la fel de frumos. Job-ul pe care îl am acum este cel mai frumos din lume. Antrenoare, nu sunt sigură în secunda asta dacă mi-aş lăsa copilul pe mâinile mele. Am avut o singură experienţă, timp de o săptămână am jucat rolul unui antrenor şi pot să spun că a fost cea mai grea săptămână pentru mine. Dar nu ştii niciodată unde te duce drumul”, a declarat doamna Popescu.
Ea speră să poată participa la următoarea competiţie: ,,Cupa Mondială de la Tallinn sperăm că va fi organizată la finalul lunii noiembrie, avem semnale bune pentru că a fost trecută în calendarul oficial, dar nu ştim ce se întâmplă până atunci. Pentru că aşa ştiam şi despre Campionatul European până în ultima secundă, când a fost anulat. Să sperăm că vom fi prezenţi la Tallinn pentru ultima competiţie a sezonului. E din ce în ce mai greu să îţi găseşti motivaţia de a merge în sala de antrenament, am mai trecut o dată prin acest episod deşi atunci ştiam că mă aşteaptă Jocurile Olimpice şi nu îmi permiteam să fac paşi greşiţi. După o pauză lungă simt că m-am recuperat, îmi e dor de scrimă, îmi e dor să măsor forţele cu adversarele şi sper să am ocazia să fac acest lucru în noiembrie”.
Multiplă medaliată olimpică, mondială şi europeană, Ana-Maria Popescu, 36 de ani, a anunţat după Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a obţinut medalia de argint la spadă, că până la finalul anului se va decide dacă îşi va încheia cariera sportivă sau va continua, relatează Agerpres.
Dar ce, dumneavoastră știți ce veți face anul următor? Nici eu nu știu. Pot însă să îmi doresc o deplasare la Sighișoara unde să stau măcar 15 ani. E mult? E puțin ?
Aristotel Bunescu
Foto – COSR

  • Toate postarile cu eticheta:
  • opinii
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Anand câștigă și fără rocadă

Un maestru din perioada clasică a șahului recomanda ca atunci când nu ai ceva mai bun de făcut pe...

2021: Constantin Lupulescu, primul român în clasamentul Federației Internaționale de Șah

Au trecut deja principalele sărbători de la intersecția anilor. Acum, fiecare se întoarce la locul său de trudă cotidiană,...

Cartea ,,Dimineților” ajunge la Radio România Actualități 

Cartea ,,Dimineți întrebătoare” scrisă împreună cu domnul Dan Iacob, din Piatra Neamț, a ajuns de mai mult timp în...
promovare onlinespot_img

Populismul la Întâlnirea cu Realitatea

„Destinul nostru este în mâinile noastre”, declara Boris Johnson după ratificarea în Parlament în câteva ore a acordului de...

Din istoria „Revistei Române de Șah”, 1925 – 1940 (II)

„No 1. Maiu. 1925” Primul număr al „Revistei de Șah”, nume sub care a apărut pentru prima oară publicația care...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi