ȘahAmin Tabatabaei a câștigat titlul la Memorialul Stepan Avagyan

Amin Tabatabaei a câștigat titlul la Memorialul Stepan Avagyan

-

promovare onlinespot_img

Datorită unei victorii remarcabile în runda finală, Amin Tabatabaei a ocupat primul loc la cea de-a treia ediție a Memorialului Stepan Avagyan. Directorul general iranian a intrat în runda finală împărțind primul loc cu Shant Sargsyan. Co-liderii, doi jucători, au fost doar la jumătate de punct în spate – și anume Haik Martirosyan și Alexander Donchenko. Cei patru jucători au fost repartizați unul împotriva celuilalt. În cele din urmă, Martirosyan l-a învins pe Sargsyan și Tabatabaei l-a învins pe Donchenko.

O rundă finală interesantă

A treia ediție a Memorialului Stepan Vagyan a avut loc la Jermuk, Armenia. Terenul „tânăr”, cu zece jucători ambițioși din cinci țări diferite, a creat un eveniment interesant. Prezența lui Nihal Sarin, a lui Hans Niemann și a lui Shant Sargsyan, trei jucători U20 care au obținut rezultate remarcabile în ultimul timp, a atras atenția lumii șahului.

Cu toate acestea, marii maeștri (foarte puțin) mai în vârstă au fost și ei dornici să arate de ce sunt capabili. După opt runde, Amin Tabatabaei (21 de ani) a împărțit primul loc cu Sargsyan, în timp ce Alexander Donchenko (24) și Haik Martirosyan (21) au rămas la jumătate de punct în spate.

Pentru a face lucrurile mai interesante, cei patru jucători care luptau pentru victoria turneului au fost repartiazți unul împotriva celuilalt în runda finală de marți. Martirosyan și Tabatabaei au jucat cu piesele albe împotriva lui Sargsyan și, respectiv, Donchenko.

În mod remarcabil, ambele jocuri s-au încheiat decisiv, deoarece toți cei patru jucători căutau în mod clar să-și maximizeze șansele de a câștiga evenimentul.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Vă invităm la o nouă premieră mondială. Acum la teatru!

Ați citit poate invitația noastră la un spectacol de dans aflat în premieră mondială. Pentru a menține gradul de...

Planul Național de Redresare și Reziliență – în atenția IMM-urilor

Conform Comunicatului de presă 7 Aprilie 2021 al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, PNRR a fost adoptat de guvern....

Partida lui Dumnezeu

- Antiphlogistine, periosteum, takadiastase, plasmon, ambrosia, Threlkeld, streptococcus, staphylococcus, micrococcus, plasmodium, Mississippi, Freiheit, Philadelphia, Cincinnati, athletics, no war, Etchenberg,...
promovare onlinespot_img

Mariya Yugina și Adela Silvan sau confruntarea revelațiilor

,,Este întotdeauna o bucurie și o emoție să recunoști semnul talentului, să vezi apărând în fața ta un scriitor...

Tata Steel Chess 2022: Carlsen și Caruana în pole position

Cea de-a 84-a ediție a turneului de șah Tata Steel va avea loc în perioada 14-30 Ianuarie 2022 la...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi