ȘahAmin Tabatabaei a câștigat titlul la Memorialul Stepan Avagyan

Amin Tabatabaei a câștigat titlul la Memorialul Stepan Avagyan

-

promovare onlinespot_img

Datorită unei victorii remarcabile în runda finală, Amin Tabatabaei a ocupat primul loc la cea de-a treia ediție a Memorialului Stepan Avagyan. Directorul general iranian a intrat în runda finală împărțind primul loc cu Shant Sargsyan. Co-liderii, doi jucători, au fost doar la jumătate de punct în spate – și anume Haik Martirosyan și Alexander Donchenko. Cei patru jucători au fost repartizați unul împotriva celuilalt. În cele din urmă, Martirosyan l-a învins pe Sargsyan și Tabatabaei l-a învins pe Donchenko.

O rundă finală interesantă

A treia ediție a Memorialului Stepan Vagyan a avut loc la Jermuk, Armenia. Terenul „tânăr”, cu zece jucători ambițioși din cinci țări diferite, a creat un eveniment interesant. Prezența lui Nihal Sarin, a lui Hans Niemann și a lui Shant Sargsyan, trei jucători U20 care au obținut rezultate remarcabile în ultimul timp, a atras atenția lumii șahului.

Cu toate acestea, marii maeștri (foarte puțin) mai în vârstă au fost și ei dornici să arate de ce sunt capabili. După opt runde, Amin Tabatabaei (21 de ani) a împărțit primul loc cu Sargsyan, în timp ce Alexander Donchenko (24) și Haik Martirosyan (21) au rămas la jumătate de punct în spate.

Pentru a face lucrurile mai interesante, cei patru jucători care luptau pentru victoria turneului au fost repartiazți unul împotriva celuilalt în runda finală de marți. Martirosyan și Tabatabaei au jucat cu piesele albe împotriva lui Sargsyan și, respectiv, Donchenko.

În mod remarcabil, ambele jocuri s-au încheiat decisiv, deoarece toți cei patru jucători căutau în mod clar să-și maximizeze șansele de a câștiga evenimentul.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Isaac Newton, fondator al științei moderne

Unii ar spune că sunt nostalgic; dar îi îndemn să aibă răbdare și să citească până la capăt. În...

Impresii post-meridian din Târgoviște

Se pare că sfinții războinici erau la mare cinste în secolul XVI. Pereții mari de nord și de sud...

Comunicat de presă Revista Patronatului Român

În seria conferințelor „Dezvoltare și Inovare în Afaceri”, ajunsă la cea de-a cincea ediție, Revista Patronatului Român organizează, în...
promovare onlinespot_img

Visul de a trăi la Breaza

Știu, lumea se pregătește de Revelion. Artificii, pocnitori. Dar să mai și citim câte ceva... Am ales, pentru finalul acestui...

Fluierul înghițit sau povestea trofeului EURO 2020

Duminică seara se dispută marea finală, iar câștigătoarea, Anglia, în calitate de gazdă, ori Italia, ca mare favorit al...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi