ȘahAmin Tabatabaei a câștigat titlul la Memorialul Stepan Avagyan

Amin Tabatabaei a câștigat titlul la Memorialul Stepan Avagyan

-

promovare onlinespot_img

Datorită unei victorii remarcabile în runda finală, Amin Tabatabaei a ocupat primul loc la cea de-a treia ediție a Memorialului Stepan Avagyan. Directorul general iranian a intrat în runda finală împărțind primul loc cu Shant Sargsyan. Co-liderii, doi jucători, au fost doar la jumătate de punct în spate – și anume Haik Martirosyan și Alexander Donchenko. Cei patru jucători au fost repartizați unul împotriva celuilalt. În cele din urmă, Martirosyan l-a învins pe Sargsyan și Tabatabaei l-a învins pe Donchenko.

O rundă finală interesantă

A treia ediție a Memorialului Stepan Vagyan a avut loc la Jermuk, Armenia. Terenul „tânăr”, cu zece jucători ambițioși din cinci țări diferite, a creat un eveniment interesant. Prezența lui Nihal Sarin, a lui Hans Niemann și a lui Shant Sargsyan, trei jucători U20 care au obținut rezultate remarcabile în ultimul timp, a atras atenția lumii șahului.

Cu toate acestea, marii maeștri (foarte puțin) mai în vârstă au fost și ei dornici să arate de ce sunt capabili. După opt runde, Amin Tabatabaei (21 de ani) a împărțit primul loc cu Sargsyan, în timp ce Alexander Donchenko (24) și Haik Martirosyan (21) au rămas la jumătate de punct în spate.

Pentru a face lucrurile mai interesante, cei patru jucători care luptau pentru victoria turneului au fost repartiazți unul împotriva celuilalt în runda finală de marți. Martirosyan și Tabatabaei au jucat cu piesele albe împotriva lui Sargsyan și, respectiv, Donchenko.

În mod remarcabil, ambele jocuri s-au încheiat decisiv, deoarece toți cei patru jucători căutau în mod clar să-și maximizeze șansele de a câștiga evenimentul.

Iustin Iamandi
Iustin Iamandi este student, pasionat de jocuri de strategie, muzică și limbi străine.

Random posts

Bizarerii olimpice: Vis terminat după gratii

Cei mai buni olimpici sunt așteptați în țările lor cu mari onoruri. În afară de medalii și respectul lumii...

La drum printre amintiri luminoase

Ce poate să fie mai frumos decât să călătorești? Puține lucruri, vine rapid răspunsul... Astăzi vă invităm la o călătorie...

Mica Romă (9): Octavian Bârlea, „Babilonia minților. Articole religioase și culturale din exil”

Am avut ocazia recent să discut mai pe îndelete cu profesorul de jurnalism Marian Petcu despre avatarurile acestei profesii...
promovare onlinespot_img

50

Am o dispută amicală cu editorul meu. Miercuri, 4 august 2021, ar urma să aibă loc în oraș o...

Ambalajul produselor pe care le luăm la pachet – cea mai importantă sursă de poluare cu plastic a mărilor și oceanelor

Ambalajul alimentelor și băuturilor pe care le luăm la pachet reprezintă 75% din întreaga cantitate de deșeuri din plastic...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi