Șah5 medalii de aur pentru România la Balcaniada de...

5 medalii de aur pentru România la Balcaniada de șah online juniori

-

promovare onlinespot_img

Rezultate foarte bune ale juniorilor noștri la Balcaniada online desfășurată în zilele de 31 octombrie – 1 noiembrie,în condițiile unei participări numeroase, de 194 de copii din 10 țări (Albania, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia):
Primul loc pentru echipa de fete și locul al doilea pentru echipa de băieți, precum și patru titluri de campion pentru David Gavrilescu B18, Bianca-Alexandra Ciocîrlan F10, Alessia-Mihaela Ciolacu F16, Ema Obadă F18.
Ceilalti șahiști români medaliați au fost: Filip Magold locul 2 B12, Robert-Ionuț Creangă locul 3 B14, Antonia Radu locul 2 F10, Miruna-Daria Lehaci locul 3 F16, Denisa-Andreea Bucurlocul 3 F18.
Clasamentele pe echipe au fost: la fete 1. România 28,5 p, 2. Grecia 23 p, 3. Turcia 21 p; la băieți Grecia 27,5 p, 2. România 25,5 p, 3. Serbia 25 p.
Acum, câteva detalii despre concursul în sine.
Competiția a reunit 194 de jucători din 10 state membre ale zonei balcanice, așa cum am menționat deja.
În realitate, au fost implicați mult mai mulți oameni, dacă ne gândim, în primul rând, la familiile care au palpitat puternic pentru o evoluție cât mai bune a odraslelor aflate la vârsta de aur a junioratului.
Din punct de vedere tehnic, partidele din această competiție balcanică s-au desfășurat, într-un ritm alert în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie anul de grație 2020. Jocurile au fost chiar matinale, începând cu ora 9,00.
Campionatul Balcanic online de juniori a avut loc pe mai multe categorii de vârstă. Acesta au fost următoarele: la categoriile U10, U12, U14, U16 şi U18, băieţi şi fete.
Concursul a avut loc pe platforma http://www.tornelo.com, va a fost transmis şi pe http://www.chess24.com.
Noi acolo, am văzut nu numai partidele în sine, dar am avut și șansa unui comentator live competent și aflat în mare formă. A fost vorba despre tânărul șahist care răspunde la numele Alexandru Banzea. Alături de Banzea au mai venit în studioul virtual și mai mulți invitați ai săi. Am putut urmări totul pe şi pe canalul de Twitch al ECU https://www.twitch.tv/europeanchessunion.
Click aici pentru regulament>>.
Acum, o să vă relatez ceva mai puțin cunoscut, din interiorul Campionatului Balcanic. Au fost mai multe suspiciuni de fraudă, iar comisia competentă cu asemenea aspecte nesportive la un sport al inteligenței a avut cam mult de furcă.
În asemenea cazuri, de competiții care au loc în sistem online pentru șahiști, principala acuzație este că jucătorii au fost ghidați din spate , de oameni cu o mare experiență șahistă.
Rememorez un asemenea caz care a avut loc în lunile trecute și unde au fost implicați chiar jucători din țara noastră.
La o competiție de șah online, un jucător cu un coeficient rating de joc mult inferior, a reușit să învingă de opt ori la rând un jucător aflat mult mai sun în acest clasament. Ceea, ce în mod normal, nu se poate întâmpla la șah. Se poate câștiga o partidă, cel mult două, dar opt la rând? Asta e prea bătător la ochi!
Până la urmă, au fost decise rezultatele afișate mai sus.
Gândul ne zboară acum la momentele de bucurie ale învingătorilor. Medalii, bucurie mare în familie! Ce frumos!
Aristotel Bunescu – UZPR

Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Ion Bogdan Lefter, „jurnal de bord” în vremuri de pandemie

Scriitorul și criticul literar Ion Bogdan Lefter a declarat în emisiunea „Raftul Atenei” că are în lucru un jurnal...

Viața între două licitații de pictură

Trăiesc de la o licitație la alta, cu speranța că va crește numeric colecția mea de tablouri, dar și...

Turneul de Anul Nou la sumo a început la Tokio

Pe canalul de YouTube NattoSumo poate fi urmărit festivalul de Anul Nou la sumo, care a început pe 8...
promovare onlinespot_img

În luminile rampei, pe urmele lui Radu Beligan

Voi părăsi pentru puțin timp pasiunea mea pentru arta plastică, să fac loc unui episod legat de teatru și...

Geniu uitat: Ellen Gilbert, prima regină a șahului

Născută în același an cu Paul Morphy, Ellen Gilbert, născută Strong (30 aprilie 1837 – 12 februarie 1900), a...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi