Șah2021: Constantin Lupulescu, primul român în clasamentul Federației Internaționale...

2021: Constantin Lupulescu, primul român în clasamentul Federației Internaționale de Șah

-

promovare onlinespot_img

Au trecut deja principalele sărbători de la intersecția anilor. Acum, fiecare se întoarce la locul său de trudă cotidiană, la job, ori în fața calculatorului de acasă, în condițiile în care este în telemuncă. În concluzie, ne întoarcem și noi la actualitatea din șah, cultură și business.
Parcă nici nu au fost, așa repede au trecut aceste sărbători. Bine, este adevărat, o categorie privilegiată de personaje, au o perioadă mai mare de vacanță de iarnă. Ziua de început pentru activități pe anul 2021 este în acest caz, tocmai pe data de 11 ianuarie, adică în prima zi din săptămâna următoare. Sigur, pot să mai spună unii că sărbătorile continuă până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion…
Să revenim la oile noastre.
Marele maestru Constantin Lupulescu deține prima poziție în clasamentul FIDE (Federația Internațională de șah) pe luna ianuarie 2021, ierarhie făcută pe baza punctelor de rating, pentru țara noastră. Constantin Lupulescu este creditat cu 2656 puncte.
Pe locul doi este marea speranță a șahului din România, marele maestru Bogdan Daniel Deac, cu 2625 puncte.
A treia poziție a podiumului este deținută de marele maestru Mircea Emilian Pârligras cu 2591 puncte.
Continuăm acest foarte interesant top, cu locurile 4 și 5.
Pe poziția numărul 4 este marele maestru Andrei Istrățescu, cel care a jucat o îndelungată perioadă de timp, în competițiile șahiste de pe teritoriul francez. Sigur, și ceilalți români din top fac parte din echipe de club de peste hotare, dar ei merg acolo doar la competiții, la etape care de regulă se joacă în zilele de sâmbătă și duminică.
Pe locul 5 este marele maestru Ioan Cristian Chirilă, în prezent fiind angrenat în mai multe programe de studiu în Statele Unite ale Americii.
Conform tradiției îndelungate trăite intens de Federația Internațională de Șah, urmărită cu mare atenție de amatorii sportului minții de pe toate meridianele și paralelele lumii, la fiecare început de an, clasamentele pe baza coeficientului Elo suscită numeroase comentarii.
Sigur, o analiză separată se poate face legat de clasamentul mondial al jucătorilor din toate țările lumii, acolo unde lider autoritar este jucătorul norvegian Magnus Carlsen.
Este interesant de subliniat că un clasament similar este alcătuit pe baza fiecărui Elo în parte și la alte categorii de jucători de șah. Spre exemplu femei.
O atenție specială este acordată tinerei generații, specialiștii alcătuind mereu și actualizează clasamentul mondial al celor mai buni juniori.
Nu lipsit de interes este și ierarhia celor mai bune junioare de la ora actuală.
Moda topurilor nu a putut ocoli deci nici fenomenul șahist. La finalul fiecărui an, spre exemplu, și Federația Română de Șah difuzează o ierarhie a celor mai buni jucători de șah din țara noastră.
De aici, numeroase comentarii, puncte de vedere, unele întemeiate, altele mai puțin argumentate, ci făcute doar pe baza unor impresii de moment.
La debutul anului 2021, numit, în mod oficial de Organizația Națiunilor Unite, ca An Internațional al Încrederii, vă dorim și dumneavoastră multă încredere, sănătate și numai bine la job, în familie, în comunitatea în care trăiți!
Aristotel Bunescu

  • Toate postarile cu eticheta:
  • știri
Aristotel Bunescu
Aristotel Bunescu Aristotel Bunescu a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. A scris mult despre evenimentele muzicale de la Ateneu, Conservatorul București, Operă și Operetă, concertele de la Sala Radio, despre scriitori, actori de teatru și cinema, sculptori și dansatori. Peste două decenii a fost gazetar pe probleme internaționale, făcând numeroase călătorii la instituțiile europene unde a fost corespondent special la Consiliul Europei și NATO. În prezent este: Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva Date de contact: Email: aristotel.bunescu1@gmail.com Tel: 0724394318

Random posts

Pe Griviței, la dreapta. Fotoreportaj de pe ultima pasarelă din București

Stația se cheamă Griro. Vine de la sonorul nume deja istoric Grivița Roșie, rămas în mintea multor bucureșteni care...

Franța așteaptă entuziastă Olimpiada din 2024

Nu s-au stins încă prea bine ecourile ediției de vară a Jocurilor Olimpice găzduite recent, cu mult fast, de...

Costumele olimpiadei Beijing 2022 au elemente grafice din Marele Zid

Se simte frigul în oase, termometre, buletine de știri și în privirile oamenilor. Căutăm prin debarale deja hainele groase....
promovare onlinespot_img

Viața ca o călătorie

În anul 1977 a fost difuzat pe ecrane o peliculă ce avea să intre în istoria cinematografiei cu cinci...

Conferința COP26 – între scepticism și speranță

Prima versiune a documentului care va încheia Conferința ONU asupra schimbărilor climatice Cop26 de la Glasgow, rezultată în urma...
promovare online

business

spot_img
promovare online:spot_img

Emisiunea Raftul Ateneiinterviuri online
Ionuț Iamandi de vorbă cu invitații săi